Subota 17.11.2018.
10:24
b92.net, Vestionline

Glumica tvrdi da ju je Vajnstajn silovao čak dva puta

EPA/Mike Nelson
Pas de la Uerta

Naime, Pas tvrdi da ju je Vajnštajn dva puta silovao još 2010, da bi zatim krenuo u kampanju zlostavljanja što je naštetilo njenoj karijeri. Njujorška policija trenutno istražuje njene optužbe, ali nije podignuta optužnica. Doduše, Vajnštajn je u Njujorku optužen za još jedan slučaj silovanja. 

Glumica tvrdi da joj je prvi put pretio da neće nikada raditi u Holivudu ako ne pristane na seks, a zatim je silovao nakon što ga je odbila. Posle toga nastavio je da je zivka. Glumica je navela i da je nakon toga pristala da dođe u njegov hotel u nadi da će tako prekinuti telefonsko uznemiravanje, ali da ju je i tada silovao. 

Ona je priznala da se tog puta napila jer je "bila nervozna", ali producent je to iskoristio, prenosi Veniti Fer.

De la Uerta tvrdi da je Vajnštajn pokušao mesec dana kasnije da je natera na seks s još jednom ženom, a godinu dana nakon spornih događaja, glumica je izgubila posao na HBO-ovom šou "Boardwalk Empire", i uverena je da je upravo Vajnštajn razlog njenog otpuštanja. 

Kao dokaz priložila je fotografiju Vajnštajna i Martina Skorsezea (producenta i reditelja serije) kako razgovaraju samo nekoliko nedelja pre nego što joj je uručen otkaz. 

Vajnštajnov advokat tvrdi da se radi o "neosnovanim tvrdnjama nestabilne osobe koja ima bujnu maštu".

2024 © - Vesti online