Petak 16.11.2018.
19:51
Vestionline

Sudija Dešan priznao gol Mbapeu posle gledanja VAR-a (VIDEO)

EPA/Ian Langsdon
Dešan na treningu Francuske

Svetski prvak Francuska nije otišla turistički na meč s Holandijom u Roterdamu u poslednjem kolu Lige nacija, iako je već obezbedila prvo mesto u grupi. Njen je cilj da ostane neporažena i u 16. utakmici uzastopce (serija traje od posle poraza u prijateljskoj utakmici u Sen Deniju s Kolumbijom 3:2 u martu), a zatim da nisku i produži u prijateljskom susretu s Urugvajem u utorak na stadionu "Francuska".

Na jednom od treninga "galskih petlova" bili je veselo, ali i s takmičarskim nabojem. Igraču su igrali na male golove podeljeni u dva tima, a sudio je selektor Didije Dešan. 

U jednom trenutku Kilijan Mbape je neumoljivo postigao gol ali selektor to nije video pa ga nije ni uvažio. Mladi francuski as, Olivije Žiru i ostali u timu s narandžastim markerima (kao da su glumili Holandiju) počeli su da se kunu pred Dešanom da je bio pogodak. Mbape je čak i pokazao kako je to učinio.

Ubeđivali su ga uporno, ali selektor nije hteo ni da čuje. Nije im poverovao na reč nego je kao pravi sudija rukama nacrtao pravougaonik kao znak da treba pogledati VAR. Otišao je u zgradu pored igrališta. Brzo se vratio i tek je tada priznao gol. Smejali su se svi.

 
2024 © - Vesti online