Petak 16.11.2018.
13:11
Vestionline

Miroslav Ivanović: Mnogi ne žele da Oliverove ubice budu uhvaćene

A. Čukić
Oliver Ivanović

"Makron pitao Vučića: Šta je sa istragom?"

Oliver Ivanović ubijen je pre deset meseci ispred sedišta te političke organizacije u severnom delu Kosovske Mitrovice. Oliverov brat Miroslav navodi da su zahtevi porodice da se slučaj izvuče ispod vela tajne - uzaludni.

- Svima je jasno da se optužbama i prebacivanjem odgovornosti za ćutanje o motivima, naručiocima i počiniocima predmet pokušava arhivirati i izbeći odgovornost institucija i pojedinaca na vlasti - naglašava Ivanović.

On navodi da se ponekad pojave najave da će biti izneseni detalji ili rezultati istrage, čime se nastoji izbeći odgovornost za ubistvo čoveka koji je obeležio presudan period u srpsko-albanskim odnosima.

- Obe strane, a reći ću i treća odgovorna institucija, a to je Misija EU za vladavinu prava na Kosovu (Euleks), optužuju jedni druge, čime nastoje, uveren sam - bezuspešno, da arhiviraju Oliverovo ubistvo - kaže Miroslav Ivanović.

On ističe da je neprihvatljivo što je albanska strana ponudila mizernu sumu svakome ko otkrije ili ukaže na moguće naručioce i počinioce ubistva njegovog brata.

- Dobio sam pouzdanu informaciju da je predsednik Francuske Emanuel Makron, prilikom nedavnog razgovora sa Vučićem, pitao šta je sa istragom ubistva Olivera Ivanovića - napominje Miroslav.

Ivanović pita i zašto Euleks ćuti i zašto EU ne naloži i albanskoj i srpskoj strani da razmene informacije i objedine rezultate istrage, jer sve dok se to ne učini slučaj neće biti rešen.

Oliver Ivanović ubijen je 16. januara ispred sedišta te političke organizacije u severnom delu Kosovske Mitrovice.

2024 © - Vesti online