Petak 16.11.2018.
08:35
Vestionline, b92.net

Skandal na fakultetu u Kragujevcu

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Kako prenosi Jutarnji program TV Prve, lascivne poruke slao je profesor Željko Đurović, a studentkinja kojoj su te poruke bile upućene prijavila ga je policiji zbog seksualnog uznemiravanja. Postavlja se pitanje kakva kazna čeka profesora, ukoliko se utvrdi da je zaista slao takve poruke?

Dekan fakulteta "Filum" Zoran Komadina kazao je za Jutarnji program TV prve da je zbog pomenutoig slučaja pokrenuta sveobuhvatna procedura.

- Zakazana je sednica etičkog komiteta, kojoj je prijava takođe prosleđema, takođe i disciplinska komisije. Prijava je poslata tužilaštvu, a kako nezvanično saznajemo ona je rosleđena odeljenju za visokotehnološki kriminal u beogradu - kazao je Komadina. 

Na pitanje da li je on, kao dekan razgovarao s pomenutim profesorom, Komadina kaže da jeste ali da sadržaj tog razgovora ne može da prene u potpunosti. kazao je i da mu je profesor rekao da više neće komunicirati s studentima putem društvenih mreža i SMS poruka. 

Komadina je još naveo i da profesor protiv kog je podneta prijava od momenta njenog podnošenja nije imao kontakata sa studentima. 

Treba istaći i da je profesor Đurović odbio da gostuje u Jutarnjem programu TV Prva, ali su se istom javio njegov advokat koji je redakciji Jutarnjeg programa poslao dva e-maila.

2024 © - Vesti online