Četvrtak 15.11.2018.
21:05
Ž. M.

Lekari slavili uz glumce i slikare

Ž. Marković
Akademik Vladimir Veličković (drugi zdesna) bio je poseban gost

Izvanredno su igrali naši poznati glumci Ljiljana Blagojević, Vesna Stanković i Branislav Tomašević. Posle svečane večere je bila još jedna predstava. Naime, Vesna Stanković je izvela autobiografsku stend-ap komediju i uz odlično pevanje oduševila sve prisutne.

Predsednik Udruženja dr Milorad Pribaković je pozdravio posebno dragog gosta, jednog od najvećih srpskih slikara, akademika Vladimira Veličkovića, koji je član i Srpske i Francuske akademije nauka i umetnosti. Veoma skromni akademik je zahvalio na prijemu i divnoj atmosferi cele večeri:

- Prvi put imam izložbu u Cirihu, do sada sam uglavnom izlagao u Ženevi. Hvala na pažnji koju ste mi ukazali. Drago mi je da putem moje Fondacije u Beogradu mogu da pomognem razvoju mladih slikara u Srbiji.

Akademika Veličkovića i glumce prisutni su pozdravili frenetičnim aplauzom.

Dr Mina i dr Zoran Rakić su bili oduševljeni:
- Uživali smo večeras, bilo je fantastično. Želja nam je da što više naših medicinskih stručnjaka postanu članovi, kao što smo se i nas dvoje pre nekoliko godina učlanili u udruženje.
Posle nastupa glumaca usledilo je veselje, pa su i lekari, stomatolozi i njihovi gosti zaigrali kolo.

Praznik kulture

Bračni par, Dušica i Josip Klingel su najredovniji posetioci pozorišnih predstava koje organizuje Udruženje srpskih lekara i stomatologa.
- Za svih ovih 35 godina svaki put kad smo dolazili uvek je bilo divno druženje i uvek je bio praznik kulture. Hvala organizatorima što su nam ovo omogućili, iako nismo članovi udruženja, već samo gosti.

2024 © - Vesti online