Četvrtak 15.11.2018.
18:00
K. Nedeljković - Vesti - Foto: Lična arhiva

Uz vas smo Mirkovići

Lična arhiva
Samo da otvori oči: Marta Mirković

I ovog puta u istom iznosu, ali namenjena za pomoć 11-godišnjoj Marti Mirković iz Beograda, koja se više od četiri meseca nalazi u besvesnom stanju. Uz novčani dar stiglo je i toplo pismo u kome između ostalog piše:

"Poštovani Mirkovići, nema dana da u našem dnevnom listu "Vesti" ne pročitamo nešto što nas pogađa u centar duše. Tako smo i saznali za nesrećnu sudbinu vaše porodice, koja nas obavezuje da pružimo ruku pomoći onoliko koliko možemo. Živimo u nadi da će se odazvati dovoljan broj čitalaca koji će svojim nesebičnim prilozima doprineti dovoljno sredstava, da vaša ćerka Marta u doglednom vremenu postane zdrava i vesela devojčica, nastavi školu i da zajedno svi budete srećni. Želimo vama kao roditeljima da istrajete u spasavanju vaše drage Marte"

Podsećanja radi, kada se početkom aprila njegova mala Marta prvi put požalila roditeljima na glavobolju, niko nije mogao ni da nasluti kakvo zlo se sprema iza ćoška i da će se posle samo dva meseca i čak četiri komplikovane operacije ova devojčica naći u komi. Istina, iako je novac za Martine pretrage u jednoj od inostranih klinika prikupljen (9.000 evra), baš kao i dodatnih 15.000 za specijalni avio-prevoz, ostaje veliko pitanje šta će biti nakon pregleda za koje će sigurno biti potrebno još novčanih sredstava.

Koliko tačno, niko sa sigurnošću ne može da zna. Nažalost, Martino stanje je isto, nikakvih pomaka nema. Teško je i zato je na odelenju intenzivne nege. Roditelji su nestrpljivi da se što pre zapute u neku od klinika gde bi konačno utvrdili šta se događa sa njihovom ćerkicom i šta im je dalje činiti. Svu dokumentaciju su prikupili i poslali u nekoliko zdravstvenih centara širom Evrope koji su specijalizovani za stanje u kakvom se nalazi naša Marta. Nažalost, lekari u Srbiji osim osnovne nege ne mogu Marti da pruže više ništa, jer nemamo nijednu ustanovu koja se bavi samo stanjem kome.

Stanje nepromenjeno

Reporteri "Vesti" obavestili su porodicu Mirković o prispeću novčane pomoći iz Luksemburga, na čemu su se od srca zahvalili i poručili da će je čim pre preuzeti, a tada i podeliti sa nama sve novosti.
- Ono što vam sa sigurnošću mogu reći, to je da se Martino stanje ne menja, što i nas roditelje muči i peče kao živa rana. Krajem meseca ići ću na razgovor za jednu kliniku u Belgiji, gde je najizvesnije da ćemo otići sa Martom na pretrage - rekao je Zoran Mirković.

POZIV DONATORIMA

Ako želite da se uključite u neku od akcija Humanitarnog mosta, javite se na mejl adresu: hmost@frvesti.com. Dobićete adresu i broj telefona porodice kojoj želite da pomognete i dogovoriti se sa njima o načinu dostave donacije. Informacije možete da dobijete i od novinara Humanitarnog mosta na: +381 11 31 93 771 i +381 11 31 90 924.

2024 © - Vesti online