Četvrtak 15.11.2018.
17:22
J.Jovanović

Srpski kuvari u ambasadi Kanade: Spremni za Luksemburg

Promo
Spremni za takmičenje: Junior Chefs Club

Najveća svetska smotra kuvara održava se trinaesti put u Luksemburgu i okuplja više od 120 zemalja sveta. Tim mladih kuvara Junior Chefs Club-a takmičiće se kao jedini ekipni predstavnik iz Srbije u kategoriji regionalnih timova.

Ambasadorka Kanade Kati Čaba ovom prilikom pružila je podršku predstavnicima Srbije i poželela im je dobar plasman na predstojećem nadmetanju.

Vredni i talentovani kulinarski profesionalci pripremali su se za prestižnu smotru godinu dana, a boje naše zemlje braniće tim od 26 juniora. U kategoriji - hladni izložbeni sto - na delu će pokazati nadarenost i umeće.

- Na našem stolu naći će se autentična srpska hrana, pripremljena na moderan način. Od specifičnih sastojaka koristićemo meso od prepelice, mangulice, zeca, jagnjetinu...  Tema našeg stola je "Srbija - počeci Srpske države", pa je prirodno da ćemo spremati i ribu i divljač  - rekao je za Vesti-online Filip Kovačević, PR kuvarskog tima Srbije.

Junior Chefs Club imao je impresivan nastup 2016. godine na Olimpijadi kulinarstva u Nemačkoj. Tada su kao predstavnici Srbije osvojili bronzanu medalju. Ove godine se, bez lažne skromnosti, nadaju boljem plasmanu.

- Naš tim pripremaće đakonije 48 sati uoči samog takmičenja. Radićemo bez predaha. Daćemo sve od sebe. Mnogo smo uložili u ovo tamičenje, nadam se da ove godine kući nosimo srebro ili zlato - istakao je Aleksandar Ilić, kapiten i potpredsednik Juniora.

Najveće gastronomsko takmičenje održaće se od 22. do 27. novembra, a učesnici će se ogledati u kategorijama kao što su tehnike kuvanja, oblikovanje i serviranje hrane.

2024 © - Vesti online