Četvrtak 15.11.2018.
17:14
Vestionline

Tim pobedio Nišikorija, Federer blizu polufinala

twitter.com/atpworldtour
Dominik Tim, još uvek postoji šansa za prolaz u polufinale

Dominik Tim je ostvario svoju prvu pobedu na Završnom mastersu rezultatom 6:1, 6:4 i ostavio sebe "u igri" za polufinale.

Japanac je još jednom razočarao svoje navijače. Posle velike pobede u prvom kolu nad Rodžerom Federerom, Nišikori je u drugom kolu izgubio od Kevina Andersona (6:0, 6:1), i posle današnjeg poraza je ostao bez ikakve šanse za prolaz u polufinale.

Oba tenisera su imali prilike za brejk u prvom setu, ali je Tim bio odlučniji i sigurniji, i ubedljivo je rešio taj deo igre u svoju korist.

U drugom setu ništa bolje nije bilo po Japanca. Dominik je nastavio da pritiska evidentno indisponiranog Nišikorija sve dok nije napravio brejk u sedmom gemu seta, koji mu je bio dovoljan da nešto kasnije okonča duel u svoju korist.

Kako kaže računica, Kevin Anderson je obezbedio učešće u polufinalu, ali ne i prvo mesto. Ukoliko Federer pobedi u njihovom duelu, koji je na programu od 21.00, bilo kojim rezultatom, njih dvojica idu u polufinale, dok Švajcarcu odgovara i poraz od 2-1.

Jedini način da Federer ne prođe dalje je da Južnoafrikanac dođe do pobede u dva seta i da pritom to bude sa osam gemova razlike ili ubedljivije.
 

2024 © - Vesti online