Četvrtak 15.11.2018.
14:11
Vestionline

Boba style: Arslan na ledu u Bešiktašu zato što je jeo u poluvremenu

EPA/Koca Sulejmanovic
Arslan u duelu sa Zdjelarom u beogradskom meču Bešiktaša s Partizanom

Tolgaj Ali Arslan (28), koji je ove sezone postigao jedan gol i to onaj izjednačujući u prvoj utakmici poslednjeg kola kvalifikacija za Ligu Evrope između Partizana i Bešiktaša u Beogradu (1:1), narušio je svoj status u istanbulskom klubu. Prvo se zavadio s rukovodstvom zbog kašnjenja plate, a onda je stao na žulj i treneru Šenomu Gunešu.

U poluvremenu utakmice prvenstva, u kojoj je Bešiktaš kao gost izgubio od gradskog rivala Bašakšehira (1:0), vodećeg na tabeli posle 12 kola, umesto da s pažnjom sluša trenerove savete, nije dao pet para za njih. Pauzu je iskoristio da - jede. 

Dok je tolio glad pirinčom i mesom, a verovatno da je to bilo iz kaprica, Guneš se usprotivio njegovom ponašanju. Arslan mu je odbrusio da i nema veze šta radi u poluvremenu kad ionako neće dobiti priliku. Naravno, nije mu ni pružena. Rešeno je da zbog narušavanja discipline i duha zajedništva bude odstranjen iz tima.

Takvo njegovo vladanje nas neminovno podseti na nezaboravni gest našeg teniskog asa Slobodana Živojinovića s Australija opena 1985. Nije Boba onda prekršio nikakva pravila, ali jesti sendvič usred meča (ili samovoljno pirinač i meso u poluvremenu utakmice) svakako su, na neki način, srodni, a nesvakidašnji potezi u sportu. Živojinović se zavalio u hladovinu suncobrana na meču četvrtfinala s Džonom Mekinroom dok se proslavljeni američki teniser raspravljao s glavnim sudijom pokušavajući da tvrdoglavo istera svoje. 

Sva je prilika da je na pomolu trampa između dva kluba. Arslan će u Trabzon, a u suprotnom smeru će Burak Jilmaz.

Bešiktaš, u kojem igra naš reprezentativac Adem Ljajić, tek je osmi na tabeli. Ima devet bodova manje od Bašakšehira.

   

2024 © - Vesti online