Četvrtak 15.11.2018.
11:05
blic.rs

Podignuta optužnica protiv Bilčara koji je mladiću zabio šrafciger u glavu

Vesti
 

Bilčara optužnica tereti da je u noći između 17. i 18. oktobra u centru Banjaluke ubodom šrafcigerom u glavu ubio Milovanovića.

Osim Bilčara, optužnica je podignuta  i protiv Marka Mihajlovića (27) koji je bio sa Bilčarom u društvu, te protiv Đorđa Borovčanina (25) i Đorđa Đenadije (21) obojica iz Kozarske Dubice, a koji su bili sa ubijenim mladićem. Pomenuta trojka se sumnjiči za učestvovanje u tuči, piše Srpskainfo.

- Optužnica je prosleđena na potvrđivanje sudiji za prethodno saslušanje Okružnog suda u Banjaluci - rekli su u OJT Banjaluka.

Osim što je podignuta optužnica, tužilac je tražio da se Bilčaru produži i pritvor.

Prema saznanjima Srpskainfo zatraženo je da mu se pritvor produži do okončanja glavnog pretresa, a ova mera je zatražena zbog načina izvršenja krivičnog dela.

Ovo brutalno ubistvo koje se odigralo u centru Banjaluke uzdrmalo je tada Republiku Srpsku, ali i region.

Svemu je prethodilo bezazleno prepucavanje u pekari u Ulici Nikole Pašića. Sa jedne strane bilo je pet momaka iz Kozarske Dubice, a sa druge strane Bilčar, Mihajlović i još jedan njihov prijatelj. Mladići iz Kozarske Dubice su nešto pevali i tada je došlo do prepucavanja između njih.

On je dodao da su posle nekog vremena mladići iz Kozarske Dubice seli u automobil marke "fiat" i krenuli dalje. Međutim, oni tvrde da nisu dobro poznavali Banjaluku i nekoliko puta su opet prošli kraj pekare.

Ovo je Bilčaru i Mihajloviću bilo sumnjivo. Mislili su da oni čekaju njih da izađu. Kada su treći put sa „fiatom“ prošli kraj pekare, njih dvojica sedaju u Bilčarev BMW, stižu ih na raskrsnici i poprečuju im put. Tada iz „fiata“ izlazi nekoliko  mladića i dolazi do novog sukoba.

Bilčar tada otvara gepek svog automobila, vadi dizalicu i baca je prema njima. On je najverovatnije tada uzeo i šrafciger iz gepeka i tokom obračuna sa Milovanovićem, prvo ga je ubo u vrat, a zatim mu je šrafciger zabio u glavu. Ova povreda bila je smrtonosna i Milovanović je preminuo na licu mesta. Bilčar i Mihajlović su pobegli, ali ih je policija drugi dan pronašla i uhapsila.

Tvrdio da se ne seća

Nakon što je drugi dan priveden u policijsku stanicu Goran Bilčar je tvrdio da nije bio svestan da je ubio Bojana Milovanovića.

On je tada priznao da je učestvovao u tuči, ali je rekao da nije znao da je naneo smrtonosnu povredu Milovanoviću.

2020 © - Vesti online