Ponedeljak 02.08.2010.
03:15 >> 07:53h
Alo

Kalinić priznao 35 ubistava!

Informacije daje na kašičicu: Sretko Kalinić


Prema saznanjima našeg lista, na Kalinića se u poslednje vreme vrši pritisak da prizna i umešanost u ubistvo policijskog generala Boška Buhe, ubijenog 10. juna 2002, koje on kategorički negira.

- Priznao sam umešanost u 35 likvidacija i ništa mi ne bi značilo da priznam i 36, ali zemunski klan i ja nismo imali razlog da ga ubijemo - rekao je Kalinić policiji u Hrvatskoj.


Kalinić, međutim, daje informacije na kašičicu, kako bi srpsko-hrvatsku policiju ubedio da ga stave na listu svedoka saradnika. Uhapšenom članu zemunskog klana ne dolazi se u Srbiju, jer je svestan teške bitke za smanjivanje 40-godišnje robije.

Kako „Alo!“ saznaje, zbog toga što je previše znao o zločinima zemunskog klana, Kalinić je trebalo da bude ubijen početkom juna ove godine.


- Time bi se sva zlodela zemunskog klana svalila na njega. Likvidacija je bila poverena njegovom dojučerašnjem prijatelju Milošu Simoviću (31) kako bi bio uklonjen kao nezgodni svedok koji mnogo zna - objašnjava naš sagovornik.


I Kalinić i Simović su svesni da mnogo znaju, pa tvrde pazar. Trgovina uveliko traje, a ko će dobiti status povlašćenog svedoka saradnika odlučiće Specijalno tužilaštvo, ali tek posle ponovljenog suđenja. Naime, obojica mogu da zatraže ponavljanje procesa u kojima su za ubistvo premijera Zorana Đinđića i zločine zemunskog klana osuđeni na maksimalne kazne od 40 godina zatvora, što im zasad uskraćuje pravo na kandidaturu za status svedoka pokajnika.

U slučaju da dobiju samo godinu manje od ove kazne, mogu da se stave na listu kandidata za svedoka saradnika. Prema tvrdnjama hrvatskih medija, ranjeni „zemunac“ iz zatvora „Remetinac“ poručuje i da pokušava da se nagodi sa srpskim tužilaštvom.


- Ne bih ja u Srbiju. Pokušavam da se nagodim. Za Đinđićevo ubistvo dali su mi 40 godina. Ja sam za nagodbu. Za svaki nerešen slučaj za koji im dam sve detalje, oni nek mi skinu godinu zatvora. Na kraju ću biti u plusu, oni će meni biti dužni - ispričao je navodno Kalinić u bolnici.


Odbegli „zemunac“ čuva adute koji bi mu omogućili ostanak u Hrvatskoj, jer, kako je rekao, „ne voli srpske zatvore“.

2024 © - Vesti online