Sreda 14.11.2018.
18:09
Vestionline

Ranijeri već pored Mitrovićevog dresa (FOTO)

fulhamfc.com
Ranijeri u Fulamovoj svlačionici pored Mitrovićevog dresa

Bilo je pitanje dana kada će Fulam da otpusti Slavišu Jokanovića (50) koji ga je vratio u Premijer ligu posle četiri sezone u drugom razredu engleskog fudbala. Za novog trenera postavljen je Italijan Klaudio Ranijeri (67), koji je bio bez posla od kraja prošle sezone, a proveo ju je na klupi francuskog prvoligaša Nanta.

Njegova bogata trenerska karijera imala je i epizode u Premijer ligi. I na Čelzijevu klupu je seo pošto je sezona već bila počela, u septembru 2000, posle otkaza njegovom zemljaku Đanluki Vijaliju. Za četiri sezone na Stamford Bridž nije doneo nijedan trofej.

A već u prvoj sezoni na Lesterovoj klupi (2015/16) osvojio je s tim klubom senzacionalnu titulu prvaka. Zbog loših rezultata smenjen je u sledećoj, potkraj februara.

Fulam je poslednji među 20 premijerligaša. Ima samo pet bodova (1-2-9). Pretrpeo je sedam uzastopnih poraza, a šest u prvenstvu (jedan je bio protiv prvaka Mančester sitija na njegovom stadionu u Kupu ligaša). Ranijeri ima priliku da počne da menja stvari 24. novembra kada je Fulam domaćin Sautemptonu u 13. kolu. U sledeća dva sastaće se s bivšim klubovima: na Stamford Bridžu s Čelzijem (2. decembar) i Lesterom kod kuće (5. decembar).

- Fulamov tim je vrlo dobar i nikako nije za začelje tabele. Moramo dobro da radimo. Cilj je da se beži iz zone ispadanja - izjavio je Ranijeri.

fulhamfc.com
Ranijeri na Fulamovom stadionu
fulhamfc.com
Već zadenuta klupska značka
fulhamfc.com
Ranijeri ogrnut Fulamovim šalom
2024 © - Vesti online