Sreda 14.11.2018.
17:29
Vestionline

Đoković sada ima pozitivan skor sa svima iz Top 10

EPA/Neil Hall
Đokovićev volej na meču sa Zverevom

Da je novi teniski lav, Nemac ruskog porekla Aleksandar Zverev je potvrdio i prošle godine kada je, tek što je napunio 20 leta, savladao Novaka Đokovića u finalu turnira iz masters serije na šljaci u Rimu (6:4, 6:3). Bio je to njihov prvi međusobni susret.

Šta se izdešavalo s karijerom našeg asa zatim, to znamo, kao što smo i svedoci njegovog novog uzleta. Đoković je, recimo, u prvoj polovini ove sezone imao učinak od 18 pobeda i devet poraza, a u drugoj zapanjujućih 33-2. U prvom delu bez trofeja, u drugom s titulama sa Vimbldona, iz Sinsinatija, s Ju-Es opena i iz Šangaja. Postao je i jedini ikada koji se domogao prvog mesta na svetskoj listi a da je do Vimbldona bio praznih ruku.

Baš na mastersu u kineskom gradu bila je prilika da se sa Zverevom sastane drugi put. Kako je to kad je naš najbolji teniser u punoj formi, Nemac je na svojoj koži osetio u polufinalu - 6:2, 6:1. Kako je to kad Đoković pokazuje da je i dalje u punoj formi bez obzira na kiks protiv Rusa Karena Hačanova u finalu turnira iz masters serije u pariskoj dvorani "Bersi" Nemac oseti i u drugom kolu završnog godišnjeg takmičenja u londonskoj dvorani "O2".

Sada naš as i protiv njega ima pozitivan skor. Sada niko među deset najboljih na svetskoj listi, a svi mu ponovo gledaju u leđa (Zverev je petoplasirani) ne može da se pohvali da je bar barabar s Đokovićem. Protiv drugoplasiranog Španca Rafaela Nadala skor je 27:25, a dalje to izgleda ovako: Rodžer Federer (Švajcarska) 25:22, Huan Martin del Potro (Argentina) 15:4, Zverev, Kevin Anderson (Južna Afrika) 7:1, Marin Čilić (Hrvatska) 16:2, Dominik Tim (Austrija) 5:2, Kei Nišikori (Japan) 15:2 i Džon Izner (SAD) 9:1.  

2024 © - Vesti online