Sreda 14.11.2018.
18:00
Lj. M. - Vesti - Foto: Lj. Mudrinić

Punoletstvo pod lekarskom kontrolom

Lj. Mudrinić
Mihajlo Kukić

- Mislili smo da na pregled u Milano odemo bar ove jeseni, ali pošto na svu sreću nema pogoršanja, a za odlazak nam treba najmanje 500-600 evra, ostavili smo to za proleće. Zato ne propuštamo redovne kontrole u Beogradu, iako je i to sve teže finansijski ispratiti, a odlazak u Italiju da i ne govorim - kaže Mihajlova majka Sonija.

Njenom sinu su, podsećanja radi, još dok je bio mali, urađene dve transplantacije kostne srži i jetre, a za transplantaciju rožnjače lekari još nisu dali "zeleno svetlo". Plemeniti čitaoci "Vesti" su već odavno sakupili novac i za predstojeću, treću operaciju.

- Pošto Mihajlo na obe noge ima otežan protok limfe, morao je tri puta sedmično na fizikalne vežbe u Trapiste kod Banjaluke. Pri tome koristi i svakodnevnu terapiju. Sada pohađa deveti razred i u školi je dobar s obzirom na njegovo zdravstveno stanje i činjenicu da nije uvek mogao redovno da pohađa školu. Kako je, tako je - iskreno će majka Sonija, zahvalivši se svim humanim zemljacima koji su godinama uz njenog sina i porodicu.

2024 © - Vesti online