Četvrtak 15.11.2018.
04:00
A. Vučićević - Vesti

Zbog kćerke i štrajk glađu

Lična arhiva
Dragana i Nađa Petrović

Ona je na svom Fejsbuk profilu navela da je izveštaj komisije koja je izvršila unutrašnju kontrolu velika laž:

- Za lažne podatke u izveštaju unutrašnje kontrole goniću svakog člana te komisije krivično. Ako me iznerviraju, a već dovoljno jesu, krenuću javno sa imenima i prezimenima, pa kud puklo da puklo. Ja sam 20 dana pre izvršene kontrole došla do informacije da će biti utvrđeno da nije bilo propusta. Znači, tu je dogovor već pao.

Dragana je za "Vesti" istakla da neće stati dok ne istera pravdu, kako se ni jednom detetu više ne bi dogodilo ono što je njenoj Nađi.

- Razmišljam o tome da moj sledeći korak bude ekstremniji, i da se upustim u štrajk glađu. Neću odustati, zbog Nađe, zbog sve druge dece koja nemaju adekvatan tretman u bolnicama u Srbiji. Da sam imala para kao poznati pevač o kome se danima piše, možda bi moja Nađa bila živa - rekla je Dragana.

Izgubila bitku

Nađi je sa godinu i po dana dijagnostifikovana autoimuna bolest - poliglandularni sindrom tip 1, zbog koga nije smela da primi MMR vakcinu. Kada je došla da primi svoju redovnu terapiju u KC Kragujevac, smeštena je u sobu s detetom koje je bolovalo od morbila, pa je i sama zaražena. Preminula je 4. aprila ove godine nakon tri meseca borbe.
 

2024 © - Vesti online