Sreda 14.11.2018.
11:07
Vestionline

Na listi TOP 50 fudbalera sveta, samo jedan srpski igrač

MN Press
Fudbalska reprezentacija Srbije

Sergej Milinković-Savić nalazi se na 40. mestu liste koju sa prvog mesta predvodi najbolji fudbaler planete za ovu godinu Luka Modrić.

Kristijano Ronaldo je treću godinu zaredom na drugoj poziciji. On je zajedno sa Modrićem u Realu osvojio Ligu šampiona, ali se Hrvatska plasirala u finale Mundijala.

Mohamed Salah je treći, Kilijan Mbape četvrti, a Lionel Mesi peti. U prvih deset su još i De Brujne, Varan, Kejn, Grizman i Marselo. Zanimljivo je da je najskuplji fudbaler planete Nejmar tek 24, a Hrvati pored Modrića na listi 50 najboljih imaju još dvojicu igrača - Mario Mandžukić je na 25, Ivan Rakitić na 28, a njegov imenjak Perišić na 34. mestu.

EPA/SASCHA STEINBACH
Sergej Milinković-Savić

Sergej se opisuje kao igrač koga je Lacio uspeo nekako da zadrži ovog leta. Prednosti su mu visina i snaga uz jako dobru kontrolu lopte.

Prošle sezone je Milinković-Savić učestvovao kod 22 gola, 14 je dao sam, a namestio je još osam. Njegova cena je oko 100 miliona evra, piše Goal, a predstavljao je i Srbiju na SP u Rusiji, gde naša reprezentacija nije prošla grupu sa Švajcarskom, Kostarikom i Brazilom.

Međutim, kada se na kraju ove sezone lista bude revidirala, lako se mogu desiti izmene jer je ove sezone Sergej u lošoj formi, dok u Nemačkoj odlično igra Luka Jović za ekipu Ajntrahta.

Iza Sergeja je Rahim Sterling, a na poslednjem, 50. mestu liste je Andres Inijesta koji od ove sezone igra u Japanu. Čitavu listu možete pogledati na ovom linku.

2024 © - Vesti online