Utorak 13.11.2018.
15:56
Vestionline

Poskočio da bi golmanu doskočio: Interesantno izveden penal u MLS ligi (VIDEO)

twitter.com/atlutd
Džozef Martinez

MLS liga ulazi u završnicu. U konferencijskim finalima po dve utakmice do kraja meseca igraće Njujork Red bul i Atlanta junajted (Istok) i Portland - Sporting Kanzas siti (Zapad).

Atlanta je u oba polufinalna meča u plej-ofu u svojoj konferenciji savladala Njujork siti, prekookeansku ispostavu engleskog prvaka Mančester sitija. U gostima je pobedila s 1:0, a u revanšu na stadionu "Mercedes Benc" s 3:1. Tu utakmicu je posmatralo 70.526 gledalaca pa se Atlanta pohvalila da ju je ove sezone gledao i milioniti navijač.

U vođstvo ju je u 25. minutu iz penala doveo Džozef Martinez, koji je dao gol i za konačnih 3:1. S ta dva pogotka uvećao je konto na 33. I s 31 golom u osnovnom delu sezone bio je ubedljivo najbolji strelac lige. Švedski as Zlatan Ibrahimović mu je bio prvi pratilac s 22 pogotka za Los Anđeles Galaksi, koji je u poslednjem kolu propustio veliku priliku da se domogne doigravanja, budući da je izgubio kod kuće uprkos vođstvu s 2:0.

Martinez je na interesantan način izveo najstrožu kaznu za početnu prednost tima kojem je trener Herardo Martino, nekadašnji selektor Argentine.

2024 © - Vesti online