Utorak 13.11.2018.
12:41
I. Subić - Vesti

Vodeći strelac Bundes lige bori se za mesto u reprezentaciji

I. Subić
Luka Jović pred novinarima u Staroj Pazovi

Među svim našim reprezentativcima koje je selektor Mladen Krstajić okupio za poslednja dva meča u Ligi nacija najveću pažnju privlači Luka Jović. Zaslužio je to igrama u Ajntrahtu, koje je krunisao i s dva gola u poslednjem kolu, kada je u Frankfurtu savladan Šalke s 3:0, i onda kada je protiv Fortune bio petostruki strelac...

Da li će biti starter već na meču s Crnom Gorom (u utorak, u 20.45 časova, igramo s Litvanijom, takođe na "Marakani"), to ostaje da se vidi jer je naš glavni napadač, s punim razlogom, Aleksandar Mitrović.

- Osećam se super. Srećan sam što sam trenutno vodeći strelac Bundes lige, ali sada sam u reprezentaciji i samo na to mislim. Drago mi je što sam se vratio. Moje je da se izborim za startno mesto u timu. Ako budemo igrali kako umemo, pobede neće da izostanu. Nadam se velikoj podršci s tribina - kaže mladi napadač, kome u leđa na listi strelaca gleda i Španac Pako Alkaser (osam golova), koji briljira u Borusiji iz Dortmunda.

Neizostavno je bilo i pitanje o Zvezdi, čiji je Jović bio igrač do januara 2016.

- Srećan sam što se prvi put posle odlaska iz Zvezde vraćam na "Marakanu". Pratim njene igre u Ligi šampiona. Pobeda protiv Liverpula je velika stvar i dokaz je da se u klubu radi vrhunski. Voleo bih da odigram bar meč za Zvezdu u Ligi šampiona - ne krije igrač koga je Zvezdin generalni direktor Zvezdan Terzić jednom nazvao "srpski Falkao", uveravajući da će Jovićeva klasa doći do punog izraza i u evropskim okvirima.

Jović je i dalje igrač Benfike, a Ajntrahtu je pozajmljen.

- Mislim da će me Ajntraht uskoro otkupiti od Benfike. U Ajntrahtu se često čuje srpski jezik. Ima mnogo naših ljudi. Bajern je u krizi i niko nije očekivao da ćemo imati isti broj bodova, ali oni imaju vrhunski tim i sigurno je da će krizu da prevaziđu.

I. Subić
Miloš Veljković

Pred novinarima se pojavio još jedan bundesligaški igrač. Miloš Veljković, half Verdera, ukazuje i koliko su naši napadači kvalitetni.

- Pokušaćemo da protiv Crne Gore odigramo i bolje nego u Podgorici. Njima će nedostajati Jovetić, svi znamo kakav je igrač, ali nije on jedini od koga preti opasnost u crnogorskom timu. Mi imamo tri vrhunska napadača. Nama iz odbrane na treninzima nije lako da se nosimo s njima. Kogod da od njih igra, neće biti lako ni protivničkim defanzivcima. 

2024 © - Vesti online