Utorak 13.11.2018.
12:56
Vestionline,b92.net

Tramp: Želim je van službe, što pre

EPA/CHRISTIAN HARTMANN / POOL
Donald Tramp

Njen odlazak iz administracije će se najverovatnije desiti u narednih nekoliko nedelja, ako ne i ranije, kako navodi nekoliko zvaničnika Bele kuće.

Tramp je ove nedelje otkazao planirani put sa Nilsenovom, kada je trebalo da posete američke trupe na granici u južnom Teksasu i rekao svojim pomoćnicima da je želi van službe što pre.

Američki predsednik je mesecima iskazivao nezadovoljstvo Nilseninovom učinku na sprovođenju imagricionog plana i veruje da će naći zamenu koja će bolje primeniti političke ideje. 

Zvaničnici Državne bezbednosti odbili su da potvrde potencijalni odlazak Nilsonove. 

EPA/CHRISTIAN HARTMANN / POOL
Kristen Nilsen

- Trenutna sekretarka Državne bezbednosti posvećena je sprovođenju predsedničkog programa sigurnosti koji je usmeren na zaštitu Amerikanaca od svih pretnji i nastaviće to da čini - rekao je portparol Tiler K. Holton u saopštenju. 

Kako navode njene kolege Tramp ju je omalovažavao na sastancima zajedno sa drugim osobljem iz Bele kuće i pre nekoliko meseci je nazvao "Buši", misleći na njenu raniju službu pod predsednikom Džordžom V.Bušom, zbog čega on sumnja u njenu lojalnost. 

Nilsenova bi u decembru navršila godinu dana službe, i ukoliko Tramp ne imenuje drugog zvaničnika koji bi vodio Državnu bezbednost, svakodnevne poslove bi obavljala podsekretarka Kler M.Grejdi. 

- To će biti četvrti sekretar za dve godine i potreban im je nako ko ima iskustva - kako navode zvaničnici u Beloj kući. 

K.Nilsen, pre nego što je postala sekretarka Državne bezbednosti, radila je u sektoru za upravljanje katastrofama, zatim kao stručnjak za bezbednost na internetu i mnogi smatraju da nije bila idealan kandidat za tu poziciju zato što nikada nije vodila tako veliku organizaciju sa toliko odgovornosti kao što je Državna bezbednost, kako navode zvaničnici.

2024 © - Vesti online