Utorak 13.11.2018.
11:10
Vestionline, Tanjug

Vučić: Hvala Grčkoj na podršci Srbiji u evrointegracijama

Tanjug
Jadranka Joksimović, Aleksandar Vucić, Marko Djurić, Vladimir Orlić i Kirijakos Micotakis

Vučić je na zajedničkoj pres konferenciji u sedištu SNS rekao da je upoznao predsednika Nove demokratije u vezi sa odlukom Prištine o podizanju taksi na uvoz robe iz Srbije. 
 

Tanjug
 

- Razgovarali smo i kako da ojačamo saradnju u svim forumima Evropske narodne partije -  izjavio je lider SNS. 

On je napomenuo da će se raditi na subvencionisanju grčkih investitora, pošto je primećen pad u njihovom dolasku u Srbiju. 
 

Tanjug
 

Micotakis je rekao da će srpska država i narod u Grčkoj uvek imati prijatelja. 

- Grčka vidi Srbiju u EU. To je težak put, sa mnogo reformi, ali donosi boljitak - kazao je lider Nove demokratije.

Vučić je na zajedničkoj pres konferenciji sa liderom ND Kirijakosom Micotrakisom rekao da je sa grčkim gostom razgovarao o saradnji dve zemlje i dve partije koje su članice EPP bloka. 

Micotakisa je, kaže, zamolio da koliko je moguće učini da Srbija bude još snažnije i bolje primećena u evropskim krugovima. 

- Srpski i grčki narod vezuje iskreno prijateljstvo i emocionalna povezanost - istakao je Vučić na zajedničkoj konferenciji za novinare ali i podvukao da je potrebno i da konkretizujemo što više te odnose, u infrastrukturnim projektima, kao što je pruga Beograd - Solun, investicijama, privrednoj saradnji...

Naveo je i da je Micotakisa zamolio da nam pomogne i u nekim drugim konkretnim stvarima, a Srbiji veoma bitnim, kao što je glasanje u Interpolu, a kazao je i da je gosta iz Grčke informisao i o jednostranim potezima Prištine i nepoštovanju Cefta sporazuma, koji je potpisan još pre 12 godina. 

Kako je rekao, to je učinio ne želeći da traži od Atine da arbitrira u tome, ali da skrene pažnju na odnos koji Priština ima ne samo prema Beogradi nego i prema svima drugima. 

Govoreći o odnosima dve stranke, Vučić je rekao da su se dogovorili kako i na koji način da u svim forumima EPP podržavaju jedna drugu i kako da još više osnaže svoje veze.

Vučić je upozorio na smanjen broj invetitora iz Grčke u jednom ranijem periodu i dodao da će se izraditi poseban program za investitore iz te zemlje. 

- Nemamo tako dobrih i iskrenih prijatelja kao što je Grčka i uveren sam da ćemo biti isto tako bliski ili još bliži u budućnosti -  rekao je Vučić. 

2024 © - Vesti online