Utorak 13.11.2018.
09:55
b92.net

Hrvatska nudi u zakup odmarališta srpskih firmi na moru

pixabay.com
Hrvatsko more

Iako sporovi nisu završeni, iako srpska preduzeća traže povrat imovine, sada će svi morati da sačekaju tri decenije kako bi ponovo vlasnici mogli doći do onoga što im je devedesetih oduzeto, prenosi B92.

Kontroverzni potez ministra

Pre svega se nude radnička odmarališta, i to u Gradcu kraj Makarske, na Rabu, u Biogradu na Moru i Slanom, dok ministar državne imovine Goran Marić poručuje da Hrvatska radi dobru stvar.

Nezadovoljni su i bivši vlasnici iz BiH, koji su odmah reagovali, a očekuje se i da oni iz Srbije povuku konkretne poteze kako bi se onemogućio krajnje kontroverzni potez jednog hrvatskog ministarstva.

Planira se da godišnji najam za iznajmljivanje tuđe imovine bude oko 120.000 evra, a kuća u Gradcu od 368 kvadrata ima početnu cenu najma od svega 1.000 evra godišnje. Među nekretninama koje će biti u najmu su i neke koje susedna BiH prodaje, a listom su u veoma lošem stanju.

U ponudi i odmarališta "Robnih kuća"

Iako nije detaljno objavljen spisak bivših, ali ni sadašnjih vlasnika koji ne mogu da dođu do svoje imovine, navodno je reč o odmaralištima "Robnih kuća Beograd", "Saobraćajca", "Partizana", "Pionira", "Đure Salaja". Deo su firme iz Srbije, deo iz BiH. U Hrvatskoj su bili krajnje nezadovoljni kada su neki vlasnici pokušavali te zgrade i odmarališta da prodaju, bez odobrenja Hrvatske, prenosi B92.

2024 © - Vesti online