Utorak 13.11.2018.
08:38
Vestionline, Tanjug

VMRO-DPMNE: Gruevski nije kod nas

EPA/Georgi Licovski
Nikola Gruevski

MIA je prenela da je Janušev na sinoćnjoj konferenciji za novinare u sedištu VMRO-DPMNE izneo tvrdnju da je potraga za Gruevskim "klasična zloupotreba policije u partijsko-policijske ciljeve" i "hajka i linč protiv svih koji misle drugačije".

- Ukoliko policija poseduje nalog i zaista sumnja da je Nikola Gruevski u štabu (stranke), može slobodno da dođe i sa nama to proveri. Ova je politički progon, ništo više, ništa manje - rekao je Janušev.


On je naveo da "nema saznanja gde je Gruevski" i da ga bivši makedonski premijer "nije lično kontaktirao više od osam meseci".

Navodi se da se Janušev požalio novinarima da je policija proveravala i njegovo vozilo.

Makedonske vlasti raspisale su juče poternuicu za bivšim premijerom i bivšim liderom VMRO-DPMNE, Nikolom Gruevskim, koji je u ponedeljak trebalo da se javi na izdržavanje dvogodišnje zatvorske kazne. 

Gruevski je osuđen na dve godine zatvora zbog zloupotrebe sužbenog položa i nelegalne kupuvoine blindiranog "Mercedesa". 

Poternica je raspisana nakon više neuspešnih pokušaja da se Gruevskom uruči sudska odluka o izdržavanju zatvorske kazne u petak i danas, kada je istekao krajnji rok, preneli su makedonski mediji.

Nema informacija o tome gde se nalazi Gruevski, koji je u međuvremenu u više navrata i na više načina tražio odlaganje izdržavanje zatvorske kazne.

Gruevski, inače, nema pasoš i pod posebnim je predostrožnim merama, zbog suđenja koja se vode protiv njega.

Gruevski se pojavljuje kao osumnjičeni u još tri slučaja koje je otvorilo Specijalno tužilaštvo.

Pasoš mu je oduzet 3. jula prošle godine.

2024 © - Vesti online