Nedelja 11.11.2018.
18:50
Vestionline

Tači: Saglasio sam se sa Trampom o sporazumu sa Srbijom

EPA//Valdrin Xhemaj
Hašim Tači

On je istakao da bi taj sporazum Prištini omogućio prijem u NATO, UN i EU.

"Na dan kada obeležavamo stogodišnjicu okončanja Prvog svetskog rata, složili smo se s predsednikom Trampom o potrebi da se proširi mir i pomirenje na Zapadnom Balkanu, postizanjem konačnog i sveobuhvatnog sporazuma Kosova i Srbije, koji bi našoj Republici omogućio članstvo u NATO, UN i EU", napisao je Tači danas na Tviteru. 

Predsednik Kosova je potom naveo da je danas u Parizu imao i kratak razgovor s nemačkom kancelarkom Angelom Merkel "o mogućnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Kosova i Srbije". 

"Razgovarali smo o mogućnosti postizanja sveobuhvatnog mirovnog sporazuma Kosova i Srbije. Oboje smo se složili da je podrška Nemačke ključna za taj sporazum i za naše članstvo u EU", naveo je Tači na Tviteru. 

Tači je ranije danas na Tviteru napisao da je sinoć s Trampom imao "sjajan susret" tokom kojeg je šef Bele kuće izrazio "stopostotnu podršku pravno obavezujućem sporazumu Kosova i Srbije". 

Uz poruke o današnjim razgovorima s Trampom i Merkel, Tači je objavio fotografiju na kojoj se rukuje s američkim predsednikom u gotovo praznom restoranu, i sliku iz prostorije za sastanke, na kojoj on i nemačka kancelarka sede sami za stolom. 

2020 © - Vesti online