Nedelja 11.11.2018.
17:17
Vestionline, b92.net

Klatenburg: Sudijskom greškom je Fulam kažnjen

EPA/PETER POWELL
Aleksandar Mitrović

Napadač Fulama Aleksandar Mitrović postigao je pogodak iz situacije koja je dosuđena kao ofsajd. Liverpul je momentalno odgovorio u sledećem napadu, Alison je brzo izveo loptu i Mohamed Salah je dovršio lak posao.

- Deo tela kojim se može postići gol dovoljno je da bude u nedozvoljenoj poziciji, kao što je slučaj sa Mitrovićem, koji je minimalno bio u ofsajdu. Njegovo rame je bilo iza poslednjeg igrača odbrane, tako da je linijski sudija doneo pravilnu odluku- smatra Klatenburg. 

On je potom ošto zamerio glavnom sudiji Polu Tirniju što nije prekinuo akciju Liverpula. 

- Golman Liverpula Alison je izveo prekid, ali lopta nije mirovala, već je bila u pokretu, što je nedozvoljeno. Tirni je morao da zaustavi akciju, vrati loptu na mesto prekida. Umesto toga, dozvolio je da Liverpul nastavi akciju i time je Fulam kažnjen. 

 Šef sudijske organizacije Saudijske Arabije je istakao još jedan važan detalj. 

- Takođe, Mitrović je posle svog šuta počeo sa slavljem. U situacijama kada je mali ofsajd, a tim slavi gol, sudija obično treba da odloži nastavak meča pre nego što se uveri da su svi igrači spremni za nastavak, što Tirni nije uradio i Liverpul je to iskoristio - zaključio je Klatenburg.

2024 © - Vesti online