Nedelja 11.11.2018.
17:11
B. Paunović

"Vesti" na humanitarnoj utakmici između novinara i Kraljevine Srbije: Sav prihod deci iz prihvatilišta

Vestionline
FK Rad

Čast da izvede početni udarac imao je Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Prestolonaslednik Aleksandar II Karađorđević.

Selektor Kraljevine Srbije bio je legendarni fudbaler Dušan Savić, dok mu je pomoćnik bio Nenad Milijaš, a kapiten ekipe bio je Ljubinko Drulović. Ekipu novinara sa klupe je predvodio Milan Živadinović, i u njegovom timu su igrali TV voditelji Zoran Kesić, Aleksandar Stojanović, Mašan Lekić, Boris Malagurski, Predrag Popović Pop i mnogi drugi.

Ispred Fudbalskog saveza Srbije na stadionu je bio i Ilija Petković koji je u humanitarne svrhe poklonio loptu, dres kao i sliku vredu 40.000 dinara.

Puna tribina stadiona na Banjici pokazuje veliki odziv građana, iako rezultat nije bio u prvom planu. Tokom celog meča sa zvučnika se mogla čuti muzika, prvo stari hitovi iz 80-ih godina, a u nastavku i pesme posvećene Kosovu i Kraljevini Srbije. Na poluvremenu, srpska glumica Ivana Žigon zajedno sa grupom "Kosovski božuri" otpevala je prisutnima pesme sa svog repertoara, a na kraju meča izveli su kompoziciju "Vidovdan" koja se i na tribinama zapevala.

U jednom trenutku, u drugom delu utakmice dres Kraljevine Srbije obukao je i sin Ivane Žigon koji je na radost svih postigao dva pogotka.

Pehar za pobednika prestolonaslednik Aleksandar dodelio je ekipi Kraljevina Srbija (7:0), a Drulović kao kapiten primio je trofej i zajedno sa igračima je proslavio pobedu.

2024 © - Vesti online