Ponedeljak 12.11.2018.
06:30
b92.net, Vestionline

Mazda CX-5 sa turbobenzincem preti premijum terencima

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Glavna novina u CX-5 je 2,5-litarski turbobenzinac sa 253 KS i 420 Nm obrtnog momenta. Ovaj agregat uparen je sa šestostepenim automatskim menjačem, a dostupan je i pogon na sva četiri točka. 

Mazda je preradila i sustem upravljanja i unapredila vešanje što obećava ubodniju vožnju. Važna novina je i novi Signature paket opreme inspirisan perjanicom ovog proizvođača CX-9.

To je donelo u CX-5 Caturra Brown Nappa kožu, drvene i hromirane detalje, grejače prednji i zadnjih sedišta, kao i volana. 

Tu je i head-up displej, ambijenalno LED unutrašnje osvetljenje, monitoring sistem od 360 stepeni, prednji i zadnji parking senzori, te Bose audio sistem sa deset zvučnika

Ni standardni model nije zapostavljen, pa je unapređen multimedijalni sistem koji sada podržava Android Auto i Apple CarPLay, a kupci će dobiti i ventilaciju prednjih sedišta. 

Mazda nije premijum brend, ali svojim dizajnom, elegancijom i vrhunskim inženjeringom sa CX-5 lako parira modelima luksuznih brendova kao što su BMW X1, Jaguar E-Pace, Mercedesu GLA...

2024 © - Vesti online