Nedelja 11.11.2018.
14:08
Vestionline

Mitroviću poništen gol na ivici ofsajda, posle 14 sekundi Salah neumoljiv u kontri, Liverpul - Fulam 2:0 (VIDEO)

EPA/ Peter Powell
Mitrovićeva sjajna reakcija nije uvažena

Liverpul je bez poraza i posle 12. kola u engleskom prvenstvu, a i bila bi senzacija da je izgubio baš od poslednjeplasiranog na tabeli. Fulam, na čijoj je klupi Slaviša Jokanović, gledaće da seriju od sedam uzastopnih poraza od kojih je šest u engleskom prvenstvu prekine u sledećem kolu kada dočekuje Sautempton. Na Enfildu to nije bilo moguće.

Liverpul, inače, ne zna za poraz na svom stadionu u Premijer ligi na 27 utakmica uzastopce (najduža serija posle 31 utakmice između 2007. i 2009). Poslednji put je izgubio pred svojim kopom 23. aprila 2017. protiv Kristal palasa (2:1), kada je oba gola za goste dao njegov bivši napadač Benteke.

Posle prvih 45 minuta "redsi" su potiv Fulama vodili s 1:0. Gol je dao Egipćanin Mohamed Salah u 41. minutu. Stuštio se u protivnapadu i poslao je loptu pored golmana gostiju. To je njegov prvi pogodak protiv Fulama, 19. tima kojem trese mrežu. Nije još samo Mančester junajtedu i Svonsiju, koji je u međuvremenu ispao u drugi razred.

Akciji je prethodio ofsajd Fulama pa je golman Alison začeo brzu kontru. Zbog ofsajda je poništen gol glavom Aleksandra Mitrovića, koji je bio na ivici nedozvoljene pozicije. Sva je prilika da mu zbog nekoliko milimetara nije priznat čist pogodak.

Liverpulova mreža se u prvih 12 kola tresla samo pet puta. Takav je rekordni učinak njegova odbrana imala i 1977/78. i 1978/79.

Konačan rezultat postavio je Švajcarac albanskog porekla Đerdan Šaćiri u 53. minutu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

_ Liverpool VS Fulhamliverpoolfchdii

A post shared by LiverpoolFC {Jamie}{36.8K} (lfc_related960) on Nov 11, 2018 at 6:00am PST

EPA/ Peter Powell
Mitrović u neverici zbog poništenog pogotka
Tanjug/AP
Mitrović u duelu s Van Dajkom ispred golmana Alisona
EPA/ Peter Powell
Trenerski hleb sa sedam kora: Jokanović na Enfildu
EPA/ Peter Powell
Pozdrav Jokanovića i Klopa posle utakmice
2024 © - Vesti online