Subota 10.11.2018.
17:55
Vestionline, Tanjug

Huavej se seli iz Beograda u Zagreb?

pixabay.com
Foto: Ilustracija

Delegacija prevodvođena tamošnjim premijerom Andrejem Plenkovićem prilikom posete u Kini imala je sastanak i sa čelnicima kineskog tehnološkog giganta Huaveja za Evropu.

Navodno, piše danas "Večernji list", ali i drugi regionalni mediji, doduše pod znakom pitanja, da je Huavej zainteresovan za partnerstvo u procesu digitalizacije hrvatskog društva i javne uprave. 

Tu informaciju je i sam Plenković preneo poslanicima na sednici, i istakao da se u Kini susreo i sa mnogim drugim predstavnicima državnih kompanija. 

"Večernji list" nije dobio detalje razgovora sa Huavejem od Ministarstva uprave, ali nezvanično saznaje da su čelnici te kompanije na sastanku s Vladinom delegacijom navodno iskazali želju za preseljenjem svog centra iz Beograda u Zagreb, prenosi B92. 

Vladinoj delegaciji ponuđeno je, navodno, školovanje i dodatna edukacija hrvatskih IT stručnjaka u Kini. 

Plenković je za Huavej rekao kako se radi o kompaniji koja je po svojoj veličini i uticaju u ICT sektoru na nivou Majkrosofta. 

Inače, Huavej je najavio dalje planove za Beograd, a jedan od njih je i nedavna najava iz te kompanije da u budućem industrijskom parku u Borči žele da grade svoj razvojni centar za ceo deo južne Evrope, dodaje B92. 

2024 © - Vesti online