Petak 09.11.2018.
18:21
Vestionline

Mančini pozvao "novog Pirla" iz Serije B

EPA/Kimmo Brandt
Nova nada italijanskog fudbala: Sandro Tonali (desno)

Italijanski selektor Roberto Mančini je objavio na koje igrače računa za dve poslednje utakmice u svojoj debitantskoj godini na klupi "azura". U poslednjem kolu Lige nacija Italija 17. novembra na San Siru u Milanu dočekuje Portugaliju i samo je pobeda vodi na prvo mestu u grupu umesto nje. Tri dana kasnije u Genku je prijateljski meč s Amerikom.

Među pozvanim igračima pažnju su privukla dvojica. Jedan je Sandro Tonali, član reprezentacije do 19 godina, koja je minulog leta na Evropskom prvenstvu u Finskoj izgubila u finalu na produžetke s 4:3 baš od portugalskih nada. Tonali je prvi igrač iz drugoligaškog kluba koji je pozvan u državni tim u poslednjih sedam godina. Kada je selektor bio Čezare Prandeli, šansu je 2011. dobio tamnoputi Anđelo Ogbona, tada igrač drugoligaša Torina.

Tonalija zovu i "novi Pirlo". Ukoliko mu Mančini da poverenje, svakako će s 18 i po godina biti jedan od najmlađih debitanata u istoriji "azura".

Pozvan je i Vičenco Grifo (25), takođe igrač sredine terena, koji je rođen u Nemačkoj, a od italijanskih je roditelja. Od ove sezone je u Hofenhajmu s kojim igra i u Ligi šampiona.

2024 © - Vesti online