Petak 09.11.2018.
14:27
Vestionline

Bivši svetski as novi je trener Filipa Krajinovića

Epa/ Maxim Shipenkov
Filip Krajinović

To mu je trenutno najbolji plasman u karijeri, međutim, zbog gubitka 600 poena u Parizu ove jeseni, pao je na 93. mesto. Sa novim trenerom Tomasom Johansonom želi da ostvari sve ciljeve.

- Ni to nije tako strašno, s obzirom koliko sam igrao i da to što sam igrao nije donelo rezultate. U 2019. godini ne branim skoro ništa i imam veliki prostor za napredak i juriš na svetski Top10. Moj cilj je, neskromno ću reći, svetski broj jedan. Znam koliko mogu, znam da to što sam sebi postavio nije nemoguća misija, idem po njegovo ostvarenje - rekao je Krajinović za portal Teniskog saveza Srbije.

Šveđanin Tomas Johanson pokušaće da mu pomogne da ostvari sve želje. Johanson je nekadašnji Top 10 igrač, najbolji plasman bilo mu je sedmo mesto u junu 2002. godine. Te godine osvojio je najveću od ukupno devet titula, Gren slem trofej na Australijan Openu.

- Rešio sam da započnem saradnju sa bivšim svetskim igračkim asom Johansonom. Ugovor smo potpisali, dogovorili sve detalje i uskoro krećemo sa pripremama za sve što predstoji. Osećam da će saradnja biti pun pogodak i nova teniska priča u kojoj ću pokazati koliko vredim. Spreman sam da 24 sata u 365 dana živim tenis, verujem u sebe i da mogu u sam vrh - rekao je Krajinović, koji se takođe preselio u Monte Karlo.

Svestan je da je u proteklih 12 meseci, pre svega zbog povrede, propustio mnogo prilika da se zadrži u Top 30 na svetu.

- Bio sam prepun emocija iz Pariza, spreman da preletim tenisku planetu, vredno sam radio za postizanje velikih rezultata u 2018, što sam iskreno i očekivao, ali sezona nije ni počela, a doživeo sam peh sa povredom. I sve je krenulo nizbrdo. Posle saniranja povrede vratio sam se, ali konstantno nedovoljno pripremljen, tako da je ova sezona propala - zaljučio je Krajinović.

2024 © - Vesti online