Petak 09.11.2018.
12:14
P. Milosavljević

Tijana i Stefana: Često nam nedostaju porodica i prijatelji

P. Milosavljević
Stefana Veljković i Tijana Bošković

Nedavno su se vratile sa šampionata održanog u Japanu, gde su ostvarile istorijski uspeh osvojivši, po prvi put u istoriji srpske odbojke, zlatnu medalju.

Pune utisaka, pozitivne energije i dobrog raspoloženja, otkrile su kakve su van terena, koju muziku slušaju, šta najviše vole da jedu, gde izlaze i još mnogo toga.

Odmah se da primetiti da uspešne sportistkinje uopšte nisu zahtevne. Kako kažu, nisu izbirljive kada je reč o hrani, međutim, otkrile su nam da jednim japanskim specijalitetom nisu bile baš oduševljene.

- Često putujemo i prinuđene smo da jedemo jela iz različitih nacionalnih kuhinja. Tako je bilo i ovog puta. U Japanu je tradicionalno jelo suši, a ja baš i nisam ljubitelj sirove ribe. Pored ovog specijaliteta, na meniju je uglavnom bio pirinač u različitim kombinacijama, koga nam je posle nekog vremena već bilo dosta - otkrila je Tijana Bošković dodavši da se zato svaki put raduje receptima svoje bake.

P. Milosavljević
Tijana Bošković i Stefana Veljković

- Kada dođem kući, najviše mi prija pasulj i čorba, prava domaća kuhinja.

U pauzama sezona, koristi svaki slobodan trenutak da poseti rodni kraj, Bileću, gde se rado sretne sa društvom iz školskih dana.

- Jako sam ponosna na činjenicu da me prijatelji iz perioda osnovne i srednje škole doživljavaju isto kao i pre mojih uspeha. Ne gledaju me kao zvezdu ili nekoga ko je iznad njih. Svaki put kad se vratim u Hercegovinu, preplave me divna osećanja. Uvek me iznova iznenadi koliko me ljudi tamo prate i podržavaju, i osetim koliku mi ljubav šalju. Naravno, tu su i mama, tata, bake i deke, koji mi dok sam kod kuće uvek udovoljavaju, što je divan osećaj - kaže mlada Bilećanka.

I Stefani Veljković često nedostaje druženje sa porodicom, kao i Beograd. Iako je rođena u Jagodini, Stefana se već sa 14 godina doselila u prestonicu, gde obožava da provodi slobodno vreme.

- Mnogo mi nedostaje Beograd, pogotovo zimi. Preko leta sam koliko-toliko ipak tu sa reprezentacijom, pa onda i osetim atmosferu našeg glavnog grada, ali nekako sam potpuno zaboravila kako sve to izgleda tokom zime. Nedostaje mi onaj osećaj kada je napolju hladno, pa sa društvom pobegnem u neki topli kafić, naručimo čaj ili kafu, i onda satima uživamo i pričamo. Tada je obično i sezona koncerata na koje mnogo volim da idem. Nažalost, retko za to pronalazim vremena, pa je poslednji koncert na kom sam bila AC/DC, što je bilo baš, baš davno - priča naš srednji bloker i dodaje da nikada neće preboleti što je propustila koncert Zdravka Čolića.

P. Milosavljević
Stefana Veljković

Stefana nije ljubitelj klasičnih noćnih izlazaka, iako Beograd nudi mnoštvo opcija. Kako kaže, ona je više "dnevni tip", a uveče preferira da ode na večeru sa prijateljima, ili da ostane kod kuće sa dečkom.

Na temu muško-ženskih odnosa ne voli mnogo da priča, ali nam je otkrila da joj podrška koju dobija od partnera mnogo znači.

- Mi smo kao i svaki drugi par. Umemo da se posvađamo, ali odmah i da se pomirimo. On je uvek tu za mene, što mi je najvažnije. Srećna sam što trenutno oboje igramo u Italiji, pa možemo dosta vremena da provedemo zajedno - ističe Veljkovićeva, koja je već neko vreme u vezi sa našim uspešnim odbojkašem Srećkom Lisincem.

Kada je reč o odnosu naše dve sagovornice, jednoglasno su potvrdile da nikada nisu imale ni najmanji konflikt.

- Stefi je zaista sjajna i opuštena devojka. Posle toliko godina, navikle smo jedna na drugu, uvek se podržavamo, dobro zabavljamo, volimo da provodimo vreme zajedno, a to su samo neki od razloga našeg dobrog odnosa još od prvog dana - otkriva MVP Svetskog prvenstva u Japanu, dok je i Stefana imala samo reči hvale.

Proverili smo u čemu se najbolje osećaju kada nisu na terenu i ponovo su bile usaglašene – opuštena, sportska varijanta je nešto što im najviše odgovara.

- Važno mi je da mi garderoba prija. Ne volim da me bilo šta steže i zato uvek biram neobične, ali udobne komade - rekla je Stefana.

Na kraju razgovora, naše svetske šampionke osvrnule su se na buduće planove i želje. Kako kažu, planiraju još mnogo pobeda, a jedna od njih je svakako i zlato na Olimpijskim igrama, koje se za dve godine održavaju u Tokiju.

2024 © - Vesti online