Petak 09.11.2018.
10:16
Vestionline

Baksi ponizili šampiona, Tander bez Vestbruka razbio Hjuston (VIDEO)

EPA/John G. Mabanglo
NBA

Šampion je doživeo debakl na svom terenu od Milvoki Baksa sa 134:111, a pritom se povredio Stef Kari. Dvostruki NBA MVP je povredio primicač mišića leve noge tokom treće četvrtine, a težina povrede biće poznata u petak.

Bakse je do devetog trijumfa predvodio Erik Bledson sa 26 poena uz šest asistencija, dok je Janis Adetokumbo dodao 24 uz devet skokova.



Odlični su bili i Malkom Brogdon sa 20 poena, Kris Midlton sa 16 uz šest proigravanja, te Pet Konaton sa 15. U ekipi Voriorsa kojoj je već nedostajao jedan Ol-star Drejmond Grin, najefikasniji je bio Klej Tompson sa 24 poena. Kevin Durent je dodao 17 uz devet asistencija i pet skokova, 15 je postigao Kvin Kuk, a 12 dodao Demijen Džons.

U drugom derbiju večeri Oklahoma Siti Tander ubedljivo je savladao Hjuston Rokitse 98:80 za sedmi trijumf u nizu, i to bez Rasela Vestbruka. Protiv Hjustona je dominirao Pol Džordž sa 20 poena, 11 skokova uz po šest asistencija i ukradenih lopti. Pratio ga je Stiven Adams sa 19 poena i deset uhvaćenih lopti, dok su po 14 poena dodali Terens Ferguson i Denis Šruder koji je imao i šest skokova uz pet asistencija.



Rokitse je predvodio Džejms Harden sa 19 poena, osam skokova, pet asistencija i tri ukradene lopte. Klint Kapela je postigao 17 opena uz sedam uhvaćenih lopti, 13 je dodao Pi Džej Taker, dok je Kris Pol ubacio deset poena uz šest ukradenih i pet proigravanja.

Boston Seltiksi savladali su Finiks Sanse 116:109 posle produžetka, prokrenuvši čak 22 poena zaostatka u Arizoni.

Zablistao je Kajri Irving koji je postigao 39 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a dominirao je u četvrtom kvartalu kada je sa 18 poena uspeo da nadoknadi deficit.

U dodatnom periodu je ubacio još šest poena, a najbolju podršku imao je u Markusu Morisu koji je postigao 17 poena protiv bivšeg tima, uključujući trojku za produžetak na 1,1 sekundi pre kraja meča.

Ekipi Igora Kokoškova nije pomoglo 38 poena i devet asistencija Devona Bukera niti 29 poena Ti Džeja Vorena, dok je prvi pik Deandre Ejton ubacio 14 uz deset skokova.

2024 © - Vesti online