Subota 10.11.2018.
00:12
Đ. Barović - Vesti

Hag će mi ubiti oca!

V. Sekulić
Darko Mladić

Generalov sin Darko Mladić bio je u poseti ocu prošlog vikenda. On za "Vesti" kaže da je situacija alarmantna, te da je zdravstveno stanje njegovog oca iza dana u dan sve gore, zbog čega će odbrana tražiti hitnu posetu nove grupe nezavisnih lekara koji će predložiti način na koji bi to moglo da se zaustavi.

Lekari izvestili da je živ

- Problem je što se u procesu protiv mog oca sve odvija na istovetan način kao i do sada, a to znači i kad je reč o dostavljanju njegove medicinske dokumentacije. Dok nije imenovano novo sudsko veće, mi smo dobili samo parče papira u kome nas suštinski izveštavaju samo da je on i dalje živ, a ne i koliko mu je zdravstvena situacija alarmantna. Tek nedavno, s promenom sudskog veća, uz zakašnjenje smo dobili čitav niz lekarskih nalaza i snimaka iz kojih se jasno vidi da je njemu sve gore. Istovremeno, zatvorski lekar i dalje tvrdi da je on dobro i da je sve u redu. Nažalost, vrti se ista priča i plašim se da će ukoliko se nešto ne preduzme ishod biti tragičan - ističe Darko Mladić.

On dodaje da će uskoro biti formiran lekarski tim koji će proceniti sve dobijene nalaze, ali da je već sada jasno iz dostavljenih snimaka da se alarmantno povećavaju oštećenja izazvana moždanim udarima i propadanjem ćelija mozga.

Nekvalitetan snimak glave

Darko Mladić ukazuje da je to veoma ozbiljan podatak. Posebno zato što se sada dešava ono na šta su doktori upozoravali još pre dve godine da će biti izvesno ukoliko se njegovom ocu ne pruži adekvatna medicinska nega i tretman. Darko Mladić kaže da se ponavlja i činjenica da je general podvrgnut snimanju glave, ali ne na način i po važećim svetskim protokolima.

- Neverovatno je da je kontrast tog snimka loš. To ne bi smelo da se događa u 21. veku, a evo, svedoci smo da je na slučaju mog oca i to moguće - ističe Darko Mladić.

Nepotpuni izveštaji

Darko Mladić kaže da se zbog dosadašnjeg iskustva javlja opravdana sumnja da li postoji još nešto kad je reč o zdravlju njegovog oca, što im nije dostavljeno.

- I do sada se dešavalo da nam dostave dokumentaciju uz komentar da je sve tu, a onda se ispostavi da dosta toga nedostaje - kaže Darko Mladić.

Zbog bolova ni u šetnju

Na statusnoj konferenciji održanoj u utorak general Mladić se i sam požalio da mu "zdravstveno stanje ne dozvoljava da ide na terapije, koje ga umaraju, umesto da ga leče".

- Zbog bolova ne mogu da idem ni u redovnu šetnju. Tretmani koje mi daju u Hagu mi nekad koriste, ali u većini slučajeva mi je od njih sve gore i zato sam čak počeo da ih izbegavam. Neću opterećivati sudije, sve o mom zdravstvenom stanju i potrebi za lečenjem piše u lekarskom izveštaju - kazao je kratko Mladić.

2024 © - Vesti online