Četvrtak 08.11.2018.
22:34
b92.net, Vestionline

"Kobre" pokazale šta znaju

Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
 

Taktičku vežbu izvršenja protivterorističkih i zadataka bezbednosne zaštite pripadnici "Kobri" izveli su u pripremi za združenu taktičku vežbu "Vek pobednika 1918-2018".

Zamenik komandanta "Kobri" potpukovnik Goran Colić istakao je da je pripadnicima tog bataljona velika čast to što su deo jedne od najvećih vojnih vežbi poslednjih godina. 

- U okviru današnjih priprema pokazali smo deo naših sposobnosti i našeg naoružanja. U okviru toga, prikazali smo i zadatke iz bezbednosti zaštite, protivterorističke i protivdiverzione zaštite. Naši pripadnici su veliki profesionalci koji su i danas prikazali tehnike borenja, savladjivanja vodenih prepreka i situaciono gađanje - rekao je potpukovnik Colić.

"Pripadnici 'Kobri' su još jednom, u okviru današnjih priprema za vežbu, svojim sposobnostima i obučenošću prikazali zašto su jedna od najelitnijih jedinica u Vojsci Srbije", navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
 

Današnjem uvežbavanju prisustvovali su i v. d. pomoćnika ministra odbrane za materijalne resurse Nenad Miloradović, zamenik načelnika Generalštaba general-major Petar Cvetković, rektor Univerziteta odbrane general-major Goran Radovanović, načelnik Vojne akademije general-major Bojan Zrnić i načelnik Uprave za obaveštajno-izviđačke poslove general-major Ilija Todorov.

Združena, višestepena i jednostrana taktička vežba sa bojevim gađanjem "Vek pobednika 1918-2018" biće održana 10. novembra 2018. godine u čast obeležavanja stogodišnjice pobede u Prvom svetskom ratu. 

Vežba se izvodi istovremeno na 10 lokacija po temi "Priprema i upotreba snaga za reagovanje Vojske Srbije", a u njoj učestvuje oko 8.000 pripadnika Kopnene vojske i Ratnog vazduhoplovstva i protivvazduhoplovne odbrane i više od 600 borbenih sistema i vazduhoplova.

Ministarstvo odbrane/Jovo Mamula
 
2024 © - Vesti online