Četvrtak 08.11.2018.
20:20
Tanjug, Vestionline

"Jasno je da će kosovska vojska krenuti na sever KiM"

M. Karović
Milovan Drecun

Drecun je za Radio Beograd 1 rekao da se to najavljuje upravo preko strukture kopnene vojske, ali je podsetio i da u sadašnjim planovima kosovskih bezbednosnih snaga postoji jedna brigada koja je namenjena za brza reagovanja i čiji su planovi, zapravo, napravljeni tako da ona upadne u određenim terenutcima na sever Kosova.

- Zbog toga je potpuno opravdano što smatramo da će ta formacija maksimalno ugroziti bezbednost srpskog naroda, maksimalno destabilizovati međuetničke odnose i situaciju ne samo ma Kosovu i Metohiji, već i u regionu, ali to je nešto od čega neće odustati ni Albanci, ni SAD, ni Velika Britanija ni Nemačka - rekao je on. 

Na Srbiji je sada, zaključuje on, da vidi kako da odgovori na to

Haradinaj je danas za prištinske medije najavio formiranje kosovske vojske i pojasnio da će ona imati tri puka, da će jedan biti smešten u Gnjilanu, jedan na jugu i jedan razmešten prema severu. 

- Sever je treći po redu. Naša armija će imati i komandni vod. Neki će biti aktivni, a neki rezerva - rekao je Haradinaj, za TV Klan.

On je pri tom dodao da kosovskoj vojsci ništa neće nedostajati:

- Nećemo imati podmornice ili nešto slično, jer nemamo more. Međutim, druge stvari koje se vojske tiču neće nedostajati - zaključio je Haradinaj.

2024 © - Vesti online