Petak 09.11.2018.
06:30
mondo.rs, Vestionline

Uređuju Budvu, više neće ličiti na vašar

pixabay.com
 

Gradonačelnik Dragan Krapović poručio je na danas održanoj javnoj raspravi u punoj Sali Skupštine opštine, da je došao kraj tome da se Budva naziva vašarom i da je sada vreme da se napravi rez.

Godinama unazad privremene lokacije na šetalištima kritikovane su od strane turističkih poslanika, a bile su i ključni instrument političkim partijama za prikupljanje glasova.

Sekretar za urbanizam Stevo Davidović je kazao da je u odnosu na prethodni plan u Budvi izbrisano 187 lokacija, od kojih 95 lokacija na šetalištu, 50 lokacija na Sajmu i 42 lokacije u drugoj zoni, pišu Vijesti.

U Bečićima je manje 39 lokacija, osam u Petrovcu, četiri na Jazu, pet na Svetom Stefanu, pet autoperionica i tri parkinga.

Ovo je izazvalo burnu reakciju brojnih dosadašnjih zakupaca privremenih objekata, koji su zahtevali da se njihovi objekti koji su izbrisani, ponovo vrate u plan.

Krapović je kazao da se izradom Plana nije vodilo nikakvim političkim preferencijama.

Predstavnik NVO Crnogorske turističke agencije, Božidar Vujičić, kazao je da je novim planom sa šetališta izbrisano svih 11 lokacija na kojima su bile turističke agencije, čime je, kako je ocenio, naneta šteta turističkoj ponudi.

Šef parlamenta Đorđije Vujović obratio se kao građanin, navodeći da je bila netransparetnost prilikom izrade Plana, navodeći da se treba svaka primedba građana dobro sagledati i izaći u susret koliko je moguće.

Sekretar Davidović je kazao da je rad opštinske komisije bio javan, a Krapović da ni jednom supermarketu nije ucrtano 200 kvadrata na obali.

Predsednik sektora za turizam pri Privrednoj komori, Dragan Purko Ivančević, kazao je da zastupa hotelijere, restoratere, turističke agencije koji poštuju zakone i kojima godinama unazad u inostranstvu partneri ukazuju da struktura ponude Budve ne odgovara tražnji.

Mira Deloik predstavnica Jadranskog sajma negodovala jer su Planom izbrisane 50 privremene lokacije, koje 44 godine postoje na sajmu.

Davidović je kazao da je Budvi potreban ozbiljan sajamski i kongresni centar, te da je ponuda koja je bila samo je urušava. Krapović je kazao da Opština nije odgovorna za to što se Sajam nalazi u stanju u kakvom je već, onaj ko je vlasnik, "jer mi ne želimo da to liči na vašar".

2024 © - Vesti online