Petak 09.11.2018.
08:15
Žika Marković

Legende zabavljale košarkaše

Žika Marković
Sjajna atmosfera: Grupa Legende

Lepim, starogradskim notama pevač sastava Ivan Milinković razgalio je srca prisutnima u sali, koji su s pažnjom i oduševljenjem pratili nastup. Uprkos činjenici da se u isto vreme održavala i Dečja smotra folklora u Dietikonu, došao je priličan broj ljubitelja beogradskog renomiranog sastava, koji je prošle godine proslavio veliki jubileje - tri decenije rada. Legende su grupa koja ne pripada nijednom muzičkom pravcu, i uvek su bili neka alternativa, kako kaže frontmen grupe Zoran Dašić Daša, ali su i kao takvi uspeli da nađu put do srca svojih poštovalaca. Tako je bilo i nedavno u Švajcarskoj.

Zoran Dašić Daša

- Povremeno održavamo zabave za naše članove, simpatizere i prijatelje našeg Košarkaškog kluba "Korać" iz Ustera. I pored toga što je bila i Smotra folklora iste večeri, ja sam zadovoljan posetom, negde oko 200 gostiju, ali moglo je i više da bude. Moramo za naše članove da s vremena na vreme organizujemo zabavu. Ovog puta smo se odlučili za sastav Legende, koje su odradile odlično svoj posao. Sada se polako spremamo za Doček Nove godine, koji će biti isto u Štadhof sali u Usteru - izjavio je Miško Korać, predsednik Košarkaškog kluba "Korać" iz Ustera.
Predsednik Srpskog kulturnog kluba "Sveti Sava" iz Altštetena u istočnoj Švajcarskoj Ljubiša Mirić takođe je bio na zabavi.

Gitarista i pevač: Nebojša Zloporubović Zlopi

- Morao sam da se odužim mom prijatelju i kolegi Koraću i došao sam da posetim njegovu zabavu, mada sam bio i na Smotri folklora u Dietikonu, tako da sam svuda bio po malo. A ujedno sam se ovde u Usteru našao sa mojim prijateljem i pevačem iz Legende, Ivanom Milinkovićem - kaže Ljubiša Mirić.

Osim Legendi, specijalni gost na zabavi bio je i pevač Nebojša Zloporubović, poznatiji kao Zlopi, koji je prisutne oduševio svojom muzičkom tačkom. Druženje uz lepu muziku, meze i piće trajalo je sve do posle ponoći, kada su gosti zadovoljni i puni utisaka otišli svojim domovima.

Plodna karijera

Vođa grupe Legende Zoran Dašić Daša takođe se pun utisaka posle nastupa u Usteru vratio u Beograd.

- Bilo je baš lepo. Došli su oni koji vole našu muziku jer ima ljudi koji sve ove godine prate naš rad i vole ono što im mi nudimo na nastupima. Bila je sjajna atmosfera, sala i drago mi je da su svi oni koji su bili uživali. Mi smo se potrudili da svi uživaju to veče i da im ovaj nastup ostane u lepom sećanju - rekao nam je Daša po povratku iz Švajcarske.
Grupa Legende je jedna od najdugovečnijih muzičkih sastava u Srbiji.

- Februar sledeće godine je važan mesec za nas jer ćemo 16. i 17. tog meseca obeležiti 25 godina naših nastupa u Sava centru, kao i turneja. Biće to i naš 60. koncert u ovoj dvorani, tako da se radujemo tome. Trebalo bi da dobijemo i priznanje. Mi smo, kako bih rekao, voz koji ne staje 25 godina. Drago mi je što će iza nas ipak nešto ostati.

Kvalitetan brend

Daša ističe da ima poziva iz dijaspore, ali ne tako često.

- Ne nastupamo u klubovima i naši koncerti ne počinju posle ponoći. Naime, završe se pre nego što današnji pevači novijeg zvuka počnu. Ali, mi se ne žalimo. Ponosni smo na svoju publiku što nas je sve ove godine verno pratila. Malo je onih koji su aktivni i posle 30 godina rada. Smatram da smo mi jedan kvalitetan brend - kaže Dašić.


 

2024 © - Vesti online