Četvrtak 08.11.2018.
21:15
Z. Vicelarević - Vesti

Ne žalim za mercedesom

Z. Vicelarervić
Ume i da zapeva: Ljubomir Čučak

Sve je počelo pre utakmice kluba Tempa sa liderom na tabeli oberlige Tarikom, kada je uprava našeg kluba sudiju zamolila da sačeka malo sa početkom jer imaju jedan veoma događaj. Povod je bio mali rođendanski poklon za Čučka, jednog od osnivača Tempa i do danas navijača našeg oberligaša. Tempov dres sa brojem 70 Čučku je predao kapiten Đorđe Kovač, a čestitkama su se pridružili igrači prvog i drugog tima Tempa.

Posle male ceremonije, a sa puno emocija Ljubomir Čučak je za "Vesti" rekao:

- Dve pozitivne stvari sam uradio te 1972. godine. Mislim, pravio sam ja i gluposti, ali za to bi nam bilo potrebno mnogo više vremena. Dakle, krajem februara 1972, zajedno sa još šestoricom prijatelja, učestvovao sam u osnivanju kluba Tempo. Druga pozitivna stvar je to što je moja supruga ostala u drugom stanju i rodila našeg sina Mišela koji je kasnije postao fudbaler, a potom i fudbalski sudija. Eto, krv nije voda.

Poklon od prijatelja navijača

Čučak, koji ume i da zapeva i kolo zaigra, posle utakmice je priredio zabavu za sve igrače, upravu i najvatrenije navijače Tempa. Uz muziku benda Peca i Miki, podsećanja na neka "bolja" vremena su bila glavna tema zabave, a Ljuba je svima priznao da su u pitanju dva jubileja. Osim 70. rođendana, on je proslavio i 50 godina od dolaska na "privremeni rad", rekavši:

- Došao sam davne 1968. godine sa namerom da zaradim pare i u Nemačkoj kupim polovan mercedes, da se vratim u Beograd i tamo otvorim taksi firmu. Niti sam kupio mercedes, niti bio taksista, ali zato sam sve ostalo doživeo i stekao.

Sudio 35 godina

Ljuba je svojevremeno bio veoma aktivan u našem fudbalskom klubu Progres, koji je u istoriji zabeležen kao najbolji fudbalski klub naše zajednice u Nemačkoj, Ljubomir je osim toga bio veoma aktivan i u nemačkom fudbalu. Bio je član raznih komisija u Ajntrahtu i Blau Gelbu, a kao fudbalski sudija bio je aktivan 35 godina i sudio je sve do Ober lige. Gotovo nijedan naš fudbalski turnir, kao što su bili turniri za Dan republike, Dan mladosti, Prvi maj, raznim jugo kupovima, a kasnije i srpskim turnirima od Frankfurta do Kasela, nije moga da prođe a da Čučak ne "deli pravdu".
 

2024 © - Vesti online