Petak 09.11.2018.
00:30
b92.net

Kolekcija automobila kakvu do sada niste videli

youtube.com/PCAHQ
 

Fanovi Porschea, ali i svi istinski zaljubljenici u automobilie, verovatno bi ostali bez reči pred jednim ovakvim prizorom - ne samo što se na jednom mestu nalazi velika kolekcija modela iz svih epoha ovog nemačkog proizvođača, već su gotovo svi od 65 izloženih automobila ofarbani u belo. 

Da doživljaj bude potpun, čitava unutrašnjost zgrade u kojoj se vozila nalaze takođe je bela. 

Vlasnik kolekcije želeo je da ostane anoniman, a nije poznata ni lokacija objekta u kome se čuvaju ovi specifični Porschei, osim da su verovatno u pitanju Sjedinjene Američke Države.

youtube.com/PCAHQ
 

Što se tiče izloženih eksponata, tu su automobili iz svih generacija, a dominiraju 911-ice. Među glavnim atrakcijama su beli Porsche 959, hiperautomobil 918 Spyder, Carrera GT, ali i nekoliko Porschea 356. 

Nisu samo automobili ono što čini "Belu kolekciju" specifičnom. Na spartu ovog objekta smešteni su razni istorijski predmeti koji imaju veze sa Porscheom kao i originalna dokumentacija automobila.

youtube.com/PCAHQ
 

U muzejskim uslovima čuvaju se originalni promotivni posteri, kao i razni asesoari, poput odeće ili putnih torbi sa znakom Porschea, a tu je i biblioteka sa knjigama o Porscheu. 

U kolekciju su uvršteni čak i Porsche bicikli. 

2024 © - Vesti online