Sreda 07.11.2018.
23:39
Vestionline

Nova pobeda Cedevite u Evrokupu, novi poraz Mornara

www.eurocupbasketball.com
Dorel Rajt, sa 19 poena vodio Lokomotivu do nove pobede

Uniks je bio ubedljiv protiv Mornara 90:73, nanevši crnogorskom timu četvrti uzastopni poraz.

U petoj pobedi tima iz Kazanja istakao se Rajmar Morgan sa 22 poena, 13 je dodao Džamar Smit, dok su po 12 ubacili Trent Loket, Erik Mekalum i Anton Ponkrašov.

Goste iz Bara predvodio je Uroš Luković sa dabl-dablom od 19 poena i 12 skokova, 11 je dodao Đorđe Drenova, a deset ubacio Nemanja Vranješ.

Lokomotiva je ubedljivo nadigrala Arku Granjsk 96:72, za takođe petu pobedu i ovog ruskog tima. Tako je pobedom debitovao Vlade Jovanović, koji je privremeno rešenje nakon odlaska Saše Obradovića.

Najefikasniji je bio Dorel Rajt sa 19 poena i pet skokova, 16 je dodao Džahuan Džonson uz sedam uhvaćenih lopti, dok su po 12 ubacili Džamel Meklin i Trevor Lejsi.

U poljskom timu su po 18 poena postigli Džoš Bostik i Marsel Ponitka koji je imao i šest asistencija, dok je Robert Apšou dodao 15 uz devet skokova.

Dramatično je bilo u Bursi gde je Alba savladala Tofaš 106:101 posle produžetka. Stefan Peno pokrenuo je seriju berlinskog tima 9:2 kojom su gosti prelomili meč u Turskoj.

Alba je imala šestoricu igrača sa dvocifrenim učinkom, a najefikasniji je bio Rokas Diedraitis sa 21 poenom uz devet skokova.

Klint Čempmen je postigao 15, Nils Gifi i Johanes Tilemans po 14, 11 je dodao Martin Hermanson, a deset naš Stefan Peno uz sedam asistencija.

Tofaš je predvodio Semi Mehija sa 28 poena i šest proigravanja, 22 je dodao Diante Garet uz 11 asistencija, a 17 je postigao Kajl Vims.

www.eurocupbasketball.com
Džejkob Pulen, predvodio Cedevitu do nove pobede

Cedevita je nadigrala Limož 91:71 posle dva poraza, a predvodio ju je Eldžin Kuk sa 19 poena.

Pratili su ga Džejkom Pulen i Džastin Kobs sa po 16, 11 je dodao Ivan Ramljak uz devet skokova, a deset je ubacio Andrija Stipanović.

U ekipi Limoža 13 poena je postigao Aksel Butije, dok je dvocifren učinak imao još samo Vilijam Hauard sa 11.

U poslednjem meču večeri Unikaha je ubedljivo savladala Ritas 95:76, uz 23 poena Giorgija Šermadinija.

Pratili su ga Matijas Lesor sa 18 i Kajl Viltjer sa 12 poena, dok je srpski košarkaš Dragan Milosavljević ubacio osam uz po četiri skoka i asistencije.

Ritas je predvodio Denis Sili sa 15 poena, 11 je postigao Eimantas Bendzijus, a deset Mindaugas Girdzijunas.

Breša je pobedila Monako 86:80, i ostavila Zvezdu na vrhu A grupe, dok je Andora nadigrala Galatasaraj 95:87 posle produžetka.

Italijanski tim je šokirao "Kneževe" preokrenuvši u poslednjem kvartalu iako je tokom prvog poluvremena imao i dvocifren zaostatak.

Goste je predvodio Brajon Alen sa 22 poena, 17 je postigao Luka Vitali, 13 Avudu Abas, a 11 Džordan Hamilton.

Jakuba Uatara je sa 19 poena bio najefikasniji u timu Monaka, 17 je postigao Džerod Džons, 13 Lazerik Džons, a 11 Elmedin Kikanović.

Galatasaraj je uspeo da nadoknadi dvocifren zaostatak iz prvog poluvremena u Andori i izbori dodatnih pet minuta.

Međutim, španski tim serijom 12:2 "nokautira" turski tim u produžetku za treću pobedu u Evrokupu.

Andoru je predvodio Musa Dianje sa 20 poena i osam skokova, 18 je postigao Endru Albisi, a 17 Dejvid Jelinek.

Dilan Enis je dodao 12 poena uz sedam skokova i šest asistencija, a srpski košarkaš Oliver Stević ubacio je samo dva poena uz jednu ukradenu loptu.

U timu Galatasaraja najefikasniji je bio Najdžel Hajns sa 20 poena, 19 poe postigao Aron Herison, a 18 Taj Vebster.

2024 © - Vesti online