Sreda 07.11.2018.
18:41
Vestionline

Balak: Murinjo zna kako sa Pogbom

EPA/Ady Kerry
Mihael Balak je za Čelsi igrao od 2006. do 2010.

- Neću da kažem da on testira igrače, ali ako kritikuje svoje fudbalere, onda to rade s razlogom. Nije neobično da trener u medijima kritikuje igrače. Posao igrača koji su mnogo plaćeni i jeste da se izbore sa kritikom, pa i od trenera. Nekada su igrači toliko osetljivi jer su to uglavnom superzvezde, ali i oni su deo tima.Balak navodi da je Murinjo osvojio Ligu šampiona sa dva različita tima, da je osvajao titule prvaka u različitim zemljama- izjavio je Balak, kome je Murinjo bio menadžer u Čelsiju.

Istakao je i kakvo ponašanje najistaknutijih pojedinaca treba da bude:

- Oni moraju da razumeju kako tim funkcioniše i kako da budu uspešni unutar tima. Kritike su normalan deo procesa, ne treba toliko da obraćaju pažnju na to i da ne shvataju sve tako lično. Naravno, sa velikim igračima je nekada teško, ako je sad situacija kao sa Pogbom i Murinjom. Ali iz mog iskustva Murinjo zna kako da se izbori sa takvim igračima, da ih podrži i da izgradi odnos. I on zna da veliki igrači moraju da stoje iza njega ako želi da bude uspešan.

Balak je naveo da je Portugalac osvojio ipak mnoge Lige šampiona i prvenstva, tako da poseduje veliko iskustvo.

- Ako on oseća podršku navijača, da ima poverenje i podršku uprave i ljudi u klubu, onda to vraća svime što ima u sebi. Takva je bila situacija u Čelsiju. Nekada nije lako sa njim, ali on zna kako se dobijaju mečevi i zna kako da se izbori sa komplikovanim situacijama. Murinjo je jaka ličnost, to su znali kada su ga dovodili. Murinjo ima pobednički mentalitet, ali želi da sve bude kako je on zamislio. Ipak, ako bude tako, to je put ka uspehu- zaključuje 42-godišnji Nemac.

2024 © - Vesti online