Sreda 07.11.2018.
17:31
Vestionline

Lejkersi bogatiji za NBA šampiona

EPA/Larry W. Smith
Tajson Čendler je sa Dalason osvojio prsten 2011. godine

Iskusnom centru je isticao ugovor na kraju ove sezone sa Sansima koji su u procesu ponovne izgradnje, tako da je Čendler odlučio da kroz otkup ugovora promeni sredinu.

S druge strane, Lebronu Džejmsu i Lejkersima je bio potreban prekaljeni defanzivac šampionskog pedigrea za stabilizaciju svlačionice prepune mladih igrala i specifičnih karaktera.

- Posmatrao sam naš roster u prvih deset utakmica i moramo da unapredimo ekipu u odbrani i skokovima. U Tajsonu Čendleru smo dobili ono što nam treba, jako smo uzbuđeni što dobijamo šampionsko iskustvo u Lejkersima i što imamo veterana koji će nam pomoći da oblikujemo ovaj mladi tim- rekao je Rob Pelinka, generalni menadžer ekipe koja je trenutno na 28. mestu priumljenih poena sa 120 poena po meču i na 22. mestu po protivničkom procentu šuta.

Drugi pik drafta 2001. od ličnih priznanja imenovan je za Defanzivca godine 2012., dok je igrao u Njujork Niksima, jedan Ol-star 2012., tri puta član NBA defanzivne petorke.

Jedini NBA prsten je osvojio sa Dalas Maveriksima 2011.,a igrao je još za Čikago Bulse, Nju Olreans Hornetse i Šartlot Bobketse.

2024 © - Vesti online