Sreda 07.11.2018.
15:33
Vestionline

"Izvinjavam se, nisam znao da je Palma Arkanov prijatelj"

Z. K. Munja
Dragan Marković Palma

Izvinjenje od Bandića je najpre tražio bivši HDZ-ovac, sada gradski odbornik u zagrebačkoj skupšti, Zlatko Hasanbegović, a potom i hrvatski veterani. Bandić je uz izvinjenje rekao da Markovića ne bi pozvao u posetu i ugostio da je znao šta je, kako je naveo, Marković radio devedesetih.

- Kad su branitelji u pitanju neću progutati jednu žabu nego 100 žaba. Znao sam da je gospodin Dragan Marković Palma petostruki gradonačelnik Jagodine i zastupnik u Skupštini, ali nisam znao da je bio na svadbi kod Arkana, da je Arkanov prijatelj. Nemam pojma o tome - rekao je Bandić na konferenciji za novinare.

Da je, kako je rekao, znao s kim je sve Marković u Jagodini pio kafu 1991, 1992. i 1993. godine "normalno da ne bi to radio".

- Ako je toliko crn, zašto Palmu policija nije zaustavila na granici i vratila u Srbiju - upitao je Bandić.

Na posetu Markovića Plame osvrnuo se i načelnik Gradske policije Miro Laco koji je na pitanje novinara da li je znao ko je Marković, odgovorio da njegova funkcija nije da analizira takve osobe i njihovu istorijsku ulogu. Šef zagrebačkih veterana Miodrag Demo rekao je da bi upozorio gradonačelnika da je znao za tu posetu.

- Je li on bio zločinac, pripadnik Arkanove jedinice, ja to ne znam - dodao je Demo i istakao da institucije pravne države moraju da odrade svoj posao, prenela je HINA.

2024 © - Vesti online