Sreda 07.11.2018.
14:21
Vestionline, Tanjug

Neka Tači nazdravlja, videćemo ko će poslednji nazdravljati

EPA/VALDRIN XHEMAJ
Hašim Tači

Dačić je na konferenciji za novinare s ministrom inostranih poslova i međunarodne saradnje Unije Komora, koja je danas povukla priznanje Kosova, rekao da Kosovo ne želi u Interpol da bi se borili protiv kriminala, već da bi se pokazalo da je nezavisna država i da ima podršku međunarodne zajednice.

- Da budem ciničan, gotovo celo rukovodstvo Kosova je već u Interpolu-na poternicama - rekao je šef srpske diplomatije.

Dačić je naveo da će biti teško i da velike zemlje vrše pritisak, ali da treba sačekati glasanje, budući da će, na primer, Unija Komora glasati protiv Kosova u Interpolu, iako se nalaze na kosovskoj listi država koje će glasati za.
 

EPA/Florian Wieser
Ivica Dačić

- Oni žive u oblacima, na lažnoj slici koliko ih zemalja priznaje - rekao je Dačić i dodao da, ako ne veruju notama o povlačenju priznanja koje Srbija dobija, to provere na glasanju, a prvo će biti za Interpol.

Ministar je rekao i da Austrija hoće da glasa za Kosovo u Interpolu, što je kancelar Sebastijan Kurc i rekao u Prištini, ali da ne žele da im da viznu liberalizaciju "jer će onda doći kod njih".

- Iz aviona se vidi kakav je njihov interes. Vidim da je (austrijski kancelar) Sebastijan Kurc dizao čase i šampanjac sa Tačijem vezano za prijem Kosova u Interpol...Videćemo - rekao je Dačić.

On je rekao da je Zapad obećao članstvo u Interpolu Kosovu, ali da treba sačekati glasanje, navodeći da Beograd radi sa svojim prijateljima ne protiv Kosova, već protiv toga da se priznaje status pre dijaloga.  

- A Tači neka ponovo nazdravlja sa Kurcem, videćemo ko će poslednji da nazdravlja -  rekao je Dačić. 

2022 © - Vesti online