Sreda 07.11.2018.
13:06
Vestionline

Kirios ne krije: Istina je, idem kod psihologa

EPA/Justin Lane
Nik Kirgios

On je sezonu završio u oktobru zbog povrede lakta, posle koje se povukao sa Kupa Kremlja u Moskvi. Vratio se u Australiju gde će se pripremiti za novu sezonu, ali i gde radi na svom mentalnom zdravlju.

- Mučio sam se sa par stvari na terenu i van njega ove godine, nije bilo lako. Ali, počeo sam da idem kod psihologa i pokušavam da budem najzdraviji. To radim i mislim da takve stvari više ne treba da krijem - rekao je Kirios australijskim medijima, preneo je Skaj.

Tokom meča na Ju Es openu u avgustu glavni sudija je prišao Kiriosu i razgovarao sa njim, hrabreći ga da ne odustaje. Prošlog meseca je ispao u prvom kolu mastersa u Šangaju, gde su ga takođe kritikovali zbog slabog zalaganja.

Kirios je rekao da je "veoma srećan" što ima međunarodnu tenisku karijeru i najavio da će promeniti raspored na turnirima kako bi izbegao probleme iz ove godine, pre svega na psihološkom planu.

- Sa mojim timom ću korigovati raspored, mislim da prethodnih godina nije bio dobar, pošto nijednom nisam dočekao kraj sezone - naveo je 37. teniser sveta.

2024 © - Vesti online