Sreda 07.11.2018.
12:04
Vestionline

Đoković kreće od meča s Iznerom

EPA/Andy Rain
Đoković je 2015. peti put trijumfovao na završnom turniru sezone u Londonu

U nedelju počinje poslednji turnir u ovoj sezoni na kojem učestvuju šestorica najboljih ove godine i još dvojica koji su to pravo stekli silom prilika. Jedan od njih biće prvi protivnik Novaka Đokovića.

Amerikanac Džon Izner (33) dobio je priliku onog časa kada je Španac Rafael Nadal objavio da zbog povrede neće igrati. Dvometraš među teniserima je na godišnjoj listi bio deseti, a ispalo je da će biti najstariji debitant na završnom turniru u poslednjih 46 godina.

Voljom žreba svrstan je u grupu "Gustavo Kuerten", po proslavljenom brazilskom igraču, u kojoj su uz našeg asa i Hrvat Marin Čilić i Nemac Aleksandar Zverev. Đokovićev meč s Iznerom počeće u 21 čas (20 časova po londonskom).

U međusobnim susretima je 8:2 u pobedama za našeg najboljeg tenisera, kome je pripalo poslednjih pet duela. Poslednji su odigrali pre tri godine u Pekingu (6:2, 6:2), a nedugo zatim Đoković je trijumfovao i na završnom turniru. Bio je to njegov peti trofej. Dogodine je izgubio od Britanca Endija Mareja u finalu, a lane nije učestvovao.

Istog dana, u 15 časova, u "Guginoj" grupi igraju Zverev i Čilić. Turnir počinje dan ranije. U 15 časova se sastaju Južnoafrikanac Kevin Anderson i Austrijanac Dominik Tim, a u 21 čas Švajcarac Rodžer Federer i Japanac Kei Nišikori, koji je mesto dobio pošto se povukao Argentinac Huan Martin del Potro. 

2024 © - Vesti online