Sreda 07.11.2018.
10:31
Vestionline

Svetski mediji pišu o uspehu Zvezde

MN Press
FK Crvena zvezda

Ugledni ESPN doveo je senzacionalnu pobedu srpskog šampiona u vezu sa sve češćim glasinama o formiranju Superlige u kojoj će učestvovati samo najbogatiji klubovi.

- Crvena zvezda nije ostvarila ovako značajnu pobedu od 1991. godine i vreme za ovako nešto nije moglo da bude bolje. U nedelji kada su velikani saopštili da planiraju da osnuju novu "Superligu", srpski šampion je pružio demonstraciju svega šta sport ne sme da izgubi - navodi se u tekstu ESPN-a.

Engleski mediji više upiru prst krivice na fudbalere Liverpula i neshvatljivo loš niz mečeva na gostovanjima u Ligi šampiona, čime je i plasman u nokaut fazu takmičenja čiji je vicešampion dovede u pitanje. "Miror" i "San" se već bave kalkulacijama šta četa Jirgena Klopa može da traži u preostala dva kola, dok Bi-Bi-Si upozorava da je poraz na Marakani treći vezani van "Enfilda", što je presedan.

Sada već nimalo prijateljski nastrojeni L'Ekip ipak odaje priznanje Zvezdi uz neizbežnu konstataciju da pobeda crveno-belih protiv Liverpula ide na ruku i njihovom šampionu Pari Sen Žermenu.

Ovaj mediji navodi da je baš u danima kada se potencira sve veća polarizacija u fudbalu, trijumf Milojevićevih izabranika došao kao pokazatelj svega što sport ne sme da izgubi.

2024 © - Vesti online