Sreda 07.11.2018.
10:16
Vestionline, b92.net

Upravnik Narodnog pozorišta: Smenu ću prihvatiti, ostavku ne dajem

youtube/Jutarnji Program TV HAPPY
Dejan Savić

- Nikakvog razloga da dajem ostavku nemam, jer ništa pogrešno, ni nezakonito, mimo propisa i ovlašćenja nisam uradio - rekao je Savić za TV Pink. 

On je podsetio da je njega na tu funkciju postavila Vlada Srbije i da je njeno "pravo da rešava goruće probleme". 

Savić je pozvao sve koji nisu zadovoljni na razgovor, da se dogovore i nađu rešenje, kako je rekao, mimo medija i javnosti. 

- Pozivam ih da u mirnoj atmosferi, na miran način rešimo probleme - rekao je upravnik nacionalnog teatra. 

Savić je naveo da je 10 godina upravnik Narodnog pozorišta i da ne želi da ode tako da time prizna, kako kaže, da je uradio nešto što nije. 

- Uveren sam da je jedino rešenje da sednemo za sto i da se dogovorimo i napravimo rešenje, bez potrebe za medijima i senzacijama - rekao je Savić. 

Inače, sinoć u 22 sata istekao je rok koji su predstavnici dramskog sindikata Narodnog pozorišta (SINGLUS) dali Saviću da podnese ostavku. 

Kako su najavili, ako to ne učini, stupiće u štrajk. 

Predsednica SINGLUS-a Ivana Nenadović rekla je da da će narednih dana poštovati zakonom propisanu proceduru kada je u pitanju štrajk. 

- U zakonski propisanom roku mi ćemo najaviti štrajk upozorenja u trajanju od jednog sata - rekla je Nenadovićeva i najavila da će to učiniti 8. novembra, ako Savić ne podnese ostavku.

2024 © - Vesti online