Utorak 06.11.2018.
13:21
Mondo, Vestionline

Beker: Kada je Novak sagoreo, tada smo prekinuli saradnju

EPA
Boris Beker: Ostali smo bliski, često se čujemo telefonom i srećan sam što se Novak vratio

Nemac je iskreno poručio da mu nedostaje to vreme.

On je sa srpskim teniserom proveo tri godine, pre nego što je početkom decembra 2016. godine završio saradnju. Đoković je sa Bekerom u stručnom štabu osvojio šest grend slem trofeja.

- To je zaista bio divan period, sarađivali smo tri godine. Nedostaje mi to, ali sve ima svoje vreme- poručio je Beker gostujući u televizijskom magazinu "The One Show".

Ispričao je i kako je došlo do razlaza.

- Imao je probleme sa povredama, operaciju, i 'sagoreo je'. Tada je procenio da mu više nisam potreban- naveo je bivši teniski šampion.

Đoković je šest meseci posle razlaza sa Bekerom, otpustio i Marjana Vajdu, prvog trenera, imao je dosta problema sa povredom lakta, a potom je polovinom 2017. bio primoran da napravi najdužu pauzu u karijeri, pa je šest meseci bio van terena.

Težak period sada je daleko iza Đokovića.

On je ove sezone posle slabijeg starta uspeo da osvoji četiri pehara, od čega dva grend slema (Vimbldon i US Open), i vrati se na prvo mesto ATP liste, na kojem će i okončati 2018. godinu.

- Ostali smo bliski, često se čujemo telefonom i srećan sam što se Novak vratio. Na početku sezone nije izgledao dobro, bio je van top 20 na ATP listi, i izgubio je svoj fokus. Onda se pojavio Vimbldon, na kojem je trijumfovao, i nastavio je da pobeđuje- rekao je Beker.

Đokovića sledeće nedelje očekuje poslednji nastup u 2018, završni turnir u Londonu.

ATP finale igra se od 11. do 18. novembra, a Đoković će nastupati u grupi "Guga Kirten" zajedno sa Aleksanderom Zverevim, Marinom Čilićem i Džonom Iznerom, dok će se u grupi "Lejton Hjuit" nadmetati Rodžer Federer, Kevin Anderson, Dominik Tim i Kei Nišikori.

2024 © - Vesti online