Dobro vam se boljim vratilo

Lična arhiva
Hvala do neba: Milica Đorđević

Podsećanja radi, na svaka dva meseca Rajka i Ljubo šalju 300 dolara za Milicu posredstvom naše sidnejske Redakcije. Izuzetka, dakle, nema ni ovog meseca, jer je za Milicu, iz dalekog Sidneja, nedavno stigla i stipendija za novembar i decembar. Novac je odmah prosleđen na kućni prag Milice i njene majke Evice u Prizren kako ne bi brinule oko najosnovnijih stvari.

- Milica je od septembra pošla u sedmi razred osnovne škole u Velikoj Hoči, a prethodni razred je završila sa odličnim uspehom. Već je nanizala i nekoliko petica. Stipendija dobre Rajke i Ljuba iz dalekog Sidneja zaslužna je jednim delom za to, jer nema straha oko toga da li će imati za autobusku kartu, školski pribor, odeću ili obuću... A to neizmerno znači. Pitala sam Milicu za neku posebnu želju. Kad izađemo u grad često staje kod izloga sa satovima ali onim modernim, crno-bele boje, videćemo kada će se ukazati prilika za taj poklon. Kao i svaka devojčica, voli i da se lepo dotera - rekla je majka Evica Đorđević, dodavši:

- Ovu stipendiju ćemo sada utrošiti pre svega na kupovinu dukserice, komplet trenerke i zimsku jaknu, kao i za namirnice i užinu. Dobročiniteljima Rajki Tarlać i Ljubi, koji na delu pokazuju svoje milosrđe želimo najpre dobro zdravlje, dug život i svako dobro od Gospoda. Zahvaljujemo im se od srca, jer nam kroz materijalno, pružaju i moralnu podršku da bismo opstale, budući da smo jedini Srbi u bližoj okolini. Naša borba traje skoro 20 godina, a to može da se izdrži jedino uz božju pomoć, a kroz nju i pomoć bližnjih, sestara i braće u Hristu, porodice Tarlać i Ljuba. Nadam se da je i Milica to svojim uspehom opravdala. Želimo im dobro zdravlje i dug život, da ih sreća na svakom koraku prati. Veliko hvala i "Vestima" koje su nas podržale u najtežim trenucima i bez kojih Milica i ja možda ne bismo bile sada ovde, na svom vekovnom ognjištu.

Lična arhiva
Dar za sirotinju: Milan i Gorica Acković

Odlučna je i dalje da tu u domu svojih predaka i za takvu odluku nimalo se ne kaje, iako svesna da je to mnogo teži put kojim sa Milicom hodi i da je svaki dan borba koju moraju da izbore, jer žive u getu, od 55 evra mesečnih prihoda i pomoći Srpske pravoslavne crkve.

Nevoljnicima sa Rogozne

Plemenita Rajka Tarlać je u međuvremenu sa nekolicinom svojih prijatelja: Dragicom Petrović, Micom Šućur, Ostojom Šarićem i anonimnim sveštenikom SPC u Australiji prikupila i poslala pomoć od ukupno 600 dolara.

Ovu donaciju od po 200 dolara namenili su za siromašne i bolesne Ackoviće i usamljene bake Stanu Minić i Katu Bašić sa Rogozne. I ovaj prilog već je na putu ka onima kojima je namenjen, o čijem uručenju će dobročinitelji moći da pročitaju u jednom od narednih izdanja našeg lista.

2024 © - Vesti online